Hyrbil i USA

Så var det andra viktiga steget inför årets USA-resa avklarat. Hyrbilen är bokad.

Precis som tidigare år, kan man inte boka en bil hos Avis för avhämtning i Illinois för längre tid än 31 dagar i en följd. Och precis som tidigare år kan man inte förklara varför det är så. Det är litet frustrerande för en "vettasjuk" karl som jag.

Därför har jag i år – liksom tidigare år – nu två hyreskontrakt i min hand, eller i vart fall klara för utskrift.

Ett litet problem kommer vi sannolikt i år som alla andra år att möta hos Avis vid O’Hare, Chicago. Där brukar det ta en stund att få personalen att utöver det datorutskrivna avtalet också fixa ett manuellt avtal för de återstående dagarna.

Dessutom måste vi få acceptans för vår avsikt att inte komma tillbaks till O’Hare (2½ tim x 2) för att "lämna igen" bilen efter 31 dagar och sedan åka iväg med den igen på avtalet nr 2.

Som tur är, är personalen på Avis väldigt trevlig och hjälpsamm och dessutom har vi märkt att flera där känner igen oss. Vi har liksom blivit "stammisar" där.

Bra förrresten är det, att dollarn är så billig just nu.

6 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan-Erik Svensson (2011-04-05 20:03)
    Jag kan inte svara på den frågan, men jag TROR ändå inte att det är någon risk att boka en bil där. Betala den torde du väl ändå inte göra förrän du hämtar ut den. Så är det när vi bokar hos Avis i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.