Arbetstidsfrågan på NUS

I går fick jag ett vänligt brev från Peter Sjöstedt, verksamhetschef på operationscentrum på NUS.

Dessvärre meddelar han i det att han inte har för avsikt att i bloggkommentar eller på annat besvara mina frågor, som är orsakade bl.a. av hans märkliga uttalande i Kommunalarbetaren.

Han anser att om han gjorde det skulle det kunna jämställas med att "förhandla i massmedia". Att göra det skulle förstås vara helt fel, när han tydligen är inne i en förhandling på riktigt med Kommunal. Själv har jag förstås svårt att se det som en förhandling.

Nu är det bara att hoppas, att den respekt för sina medarbetare som han har, leder till att han snarast klargör för dem, vad han menar med landstingets beslut att dra ner arbetstiden från 40 till 37 timmar i veckan. Det gör man alltså trots att arbetsveckan inte varit för lång sedan tidigare. Det var nämligen hans besked till Kommunalarbetaren.

4 kommentarer

  1. Kommunal

    Jag var på kommunals möte på sterilen i höstas, och kommunal börjar alltid lite försiktigt med vad dom vill osv, hur bra det är att va med i facket mm. SEN kommer gallan över sittande regering,över statsministerns,över vad de ”ställt till med” hur hemskt allt är när ”högern” styr,allt enligt kommunal och deras kommunister naturligtvis. Kommunal talar aldrig om vad de själva vill,kan och ska ,utan allt krut läggs på att smutskasta en regering som vi i sverige valt. Detta gör att man inte vill vara med i facket,ite kommunal iaf.jag är bara med i a-kassan.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Kommunal (2011-02-19 09:46)
    Jag delar mycket av din uppfattning. När det nu gäller arbetstidsfrågan på nus har facket verkligen en chans att visa vad det finns till för och det är ju INTE att skälla på regeringen. Nu har det chansen att driva kompensationsfrågan stenhårt och eventuellt ända till central förhandling. Hur än arbetsgivaren försöker svänga sig med än det ena än det andra för att komma undan, så kan man inte frångå det faktum at man HAR arbetat tre timmar för mycket varje vecka i flera. Detta måste vara den enda utgångspunkten i de pågående förhandlingarna.

  3. Hanna

    Håller med facket är ofta mesigt.Detta gäller även tex mobbing på arbetsplatser. Jag arbetade själv som vikarie på ett av kommunens demensboede på teg,och jag har aldrig blivit så illa behandlad i hela mitt liv som vi vikarier blev av vissa av de anställda, vi blev smutskastade,ljugna på, den här avdelningen har vart anmäld för att va rasistiskt,för mobbing,vad gör verksamhetschefen,?inget,vad gör facket ?Inget. utan låter dessa 3 personer i personalen fortsätta härja och vara totalt vidriga.Och det är samma visa varjegång vikarier kommer till arbetsplatsen. Helt vansinnigt att inget görs för att stoppa dem,har pratat med andra chefer och dom vill inte ens vara på den här ”avdelningen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.