”Innan man kritiserar Bildt”

"Innan man kritiserar Bildt" skall man läsa på litet och finna att Socialdemokraterna inte heller har så rent mjöl i påsen, är ungefär vad Jan Nilsson (M) i Vännäsby säger i sitt blogginlägg.

Jag undrade då i min kommentar, om ett fel eller en dumhet blir bättre bara av att man kan peka ut andra, som gjort samma fel eller dumhet. Det där med att inte kasta sten, när man sitter i ett glashus borde inte vara ett användbart ordspråk i sammanhanget, tycker jag.

Jan verkar inte vilja förstå, vade jag menar, men han gör det ändå är jag helt säker på. I stället för att medge att Bilds hårt kritiserade uttalande om Libyen verkligen var oacceptabelt, tycks Jan mena att det kan godtas, eftersom man inte är så mycket bättre från vänsterhåll heller.

Jans kommentar blir bara:

Om man överlagt och som en del i sin politik sagt något så bör man tänka sig för hur man kritiserar någon som uttalar sig om samma område.

Alltså, den som sitter i glashus skall inte kasta sten!

7 kommentarer

 1. lena

  Jösses vilken pajkastning det blir av sånt resonemang. Jag hörde Reinfeldt berätta att S och SD citat ”finner varandra” då han var missnöjd med omröstningsresultatet i en fråga i riksdagen.
  Jag frågar mig hur många ggr SD och M ”funnit varandra” i andra frågor?

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-02-26 11:33)
  Ursäkta, Elisabeth, men nog är det väl ändå en ganska verklighetsfrämmande inställning till en debatt av vad slag det än vara månne? Jag får den inte heller att passa in i frågan jag tar upp, nämligen om kritik bara kan avfärdas med: ”Men du då, du är ju inget bättre”.

 3. Peggy Sjöström

  En alldeles utmärkt poäng, Kalle! Man kunde nästan förlåta Bildts uselt uttalande om en moderat kunde erkänna att ett misstag har gjorts men absolut inte när man bara pekar fingret mot någon annans tidigare fel som ursäkt.

  Förresten, tack för tipset angående stenar för när mina band spelar i Glashuset i Umeå v. 26! : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.