Bondfångeri

Detta fick jag som e-post två gånger hittills i dag. Jag känner dock inget behov av att "Skydda mitt kreditkort online".

Borde jag kanske ändå göra det? Avsändaradressen såg ut att vara äkta, men se det var den inte. Jag hoppas att ingen går i fällan. Jag har deletad en rad i brevet som jag antar var en länk till det formulär, där man skulle lämna ut såväl kontonummer som lösenord.

 


Verified by Visa Verified by Visa


Skydda ditt kreditkort online

Kära klient,
Verified by Visa / Mastercard Secure Code är fria att ägarna kreditkort och har utvecklats för att förhindra obehörig användning av kreditkort på nätet.

SecureCode skyddar kreditkort med personligt lösenord, vilket ger kortinnehavare försäkran om att endast de kan använda sina kreditkort.

När ditt kort är aktiverad kommer ditt kortnummer skall erkännas när den används på deltagande onlinebutiker. En Verified by Visa / Mastercard SecureCode fönstret visas automatiskt och din bank kommer att be om ditt lösenord. Du ange ditt lösenord för att bekräfta din identitet och slutföra köpet.

Butik som inte deltar i Verified by Visa / Mastercard SecureCode ännu, kommer ditt kreditkort fortsätta att arbeta som vanligt.




8 kommentarer

  1. Bondfångeri?

    Bondfångeri vet jag inte om det är för bla Swedbank har det som krav för att du skall kunna handla på nätet med/via dess Visa o Mastercard.

    Just ditt mail skall jag inte uttala mig om men i övrigt är det inget konstigt med just detta.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Bondfångeri? (2011-03-07 15:11)
    Klart att det är ett försök att komma åt våra konton! Bara den dåliga svenskan i brevet talar ju sitt språk. Dessutom har jag nu kollat med min bank, som självklart verifierar min misstanke om bondfångeri.

  3. Tommy

    Visst är det så KG att ditt mail är bondfångeri på hög nivå, men Verified by Visa o Mastercard secure Code är det isig inget konstigt med då det krävs för viss form av näthandel.

    Man skall precis som du vara kritisk mot ”erbjudanden” som kommer via mail.

  4. Tommy

    Verified by Visa/Mastercard secure Code är 2 st erkända funktioner som tex Swedbank tillhandahåller sina kunder så funktionen isig är det inget konstigt med, men du skall inte få erbjudandet via ett vanligt o dessutom dåligt skrivet mail utan man ansluter sig via ordinarie banksida(internet) allt annat är rent båg/bondfångeri.

    Svårt att formulera ett vettigt svar men det kanske blev lite bättre denna gång.

    Mvh.

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Tommy (2011-03-07 17:02)
    Tack Tommy! Nu förstår jag. Verifieringen finns, men det här erbjudandet VAR ett klart försök till bedrägligt förfarande. Då hade jag rätt så långt i alla fall trots min bristande kunskap om den verifiering som det talas om i e-btrevet.

  6. Anders

    Av den dåliga grammatiken i mejlet att döma så är det en text som är översatt med t.ex. Google Translate eller liknande. Måste dock vara svårare för de som har som har svårt med svenskan att avgöra riktigheten i det som skrivs. Man får helt enkelt ta för givet på att bankerna gör som de säger, nämligen aldrig begär in person, kort eller kontouppgifter via mejl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.