”Hund anföll pensionär”

Här visar jag en bild på en hund som inte har något alls med den nedan beskrivna händelsen att göra.

Under mina långpromenader lyssnar jag ofta på radioprogrammet Ring P 1. I dag handlade många av samtalen om händelsen där ett par vargar närmade sig en kvinna med barnvagn och hund som dödades.

Bäst jag går där förstrött lyssnande på radion känner jag plötsligt att någon nafsar mig i byxbaken. När jag vänder mig om, står där en enorm hund. Min första tanke var att det nog rörde sig om en "ulv i hundakläder".

Litet rädd blev jag men jag varken skrek eller började vifta med mina armar. I stället pratade jag litet inställsamt med odjuret och fick t.o.m. klia den bakom öronen. Vi kunde därför rätt snart skiljas som goda vänner.

Tilläggas bör kanske att jag är litet rädd för hundar ända sedan en liten ettrig Pekingese bet mig lätt.

 

2 kommentarer

 1. Sven.

  Han ville bara ha en pratstund med dig, du betedde dig helt korrekt, de flesta är snälla och godmodiga. Min kompis hadde en såndä som är på bilden, chow-chow, en väldigt snäl och trevlig, men mycket bestämd. Jag tror att de som bli bitna uppträder fel!

 2. Lena Strömberg

  ÅH!
  En sån vacker chow-chow!
  Minner mig om mina två. Yoga,som var min barndoms hund och Caisy familjehunden under hela 70-talet och lite till.
  Chow-chowen är en mycket trevlig hund, trogen och stabil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.