Kallt för ”knölarna”

Aningen större än vårt..

Det har blivit en vana för mig att här berätta om mitt totalt ovetenskapliga sätt att odla potatis. Här kommer årets första rapport i ämnet.

Eftersom vi åker till USA den 6 maj, måste potatisen vara satt innan vi åker. Att göra det när vi kommer hem den 10 juni, är sannolikt alldeles för sent.

Att sätta dem nu är enligt all tillgänglig kunskap i stället alldeles för tidigt. Jorden har inte den temperatur som anses erforderligt.

Nu ligger de där i alla fall och småhuttrar, men som tidigare år är de kloka nog att inte sticka upp några groddar över jordytan, förrän lämplig såväl jord- som lufttemperatur har uppnåtts.

…will be continued…

2 kommentarer

  1. Anders

    På 90-talet hade vi en flykting i vår hemkommun som var van med betydligt tidigare vårbruk än det som västerbotten erbjuder. Han hade väl inte tålamod att att vänta så han gjorde hål i marken med spett och satte potatisen i innan tjälen släppt helt och alla tyckte att han var komplett galen. Men hans potatis var också den som var färdig först så det kanske fungerar för dig också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.