Hemlis

Under morgontimmarna har jag i tankarna gått igenom min ekonimiska situation och funnit den så pass god att jag tänker överraska Peggy i dag.

Vi skall ut på "spaning" efter ett matgrupp i dag. Det har visat sig svårt att hitta någon som vi båda gillar. Men skulle vi göra det i dag, så innebär min överraskning till Peggy att jag tänker bidra ekonomiskt till köpet från min egen "wallet".

Normalt är det hon som sparar pengar för diverse utgifter under vår vistelse här i Michigan. Jag kom just på att jag ju äter och fikar precis lika ofta som hon vid köksbordet. Därför känns det väldigt rätt att också vara med och betala. Dessutom har hon verkligen förtjänat ett nytt köksbord nu efter ett par-tre års prat om det.

Säg inget till Peggy nu bara. Låt det bli en överraskning för henne!

(OBS! Inlägget är nu rättat efter ett vänligt påpekande från en granne i Brån om alltför många språkliga fel i det.)

 

4 kommentarer

  1. Marcel BERKELDER

    Kalle! Du som är språkintresserad och -begåvad, vad håller på hända? Tar engelskan över nmer o mer? Finn fem fel i ditt inlägg! Hälsn, Marcel ”ytlänning”

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Marcel BERKELDER (2011-05-25 16:56)
    Hej Marcel!
    Kul med din kommentar. Jag hittar dock bara 4 fel. Jag måste rodnande erkänna, att en ”ytlänning”, visserligen duktig på svenska, hittade så många fel i mitt lilla blogginlägg. En förklaring till de många felen är att jag var tvungen att skriva inlägget under tidspress. Vi var nämligen ”på väg ut”.

    Det femte ”felet” var kanske mitt sätt att kasta in ett engelskt ord mitt bland de svenska. Det gör jag ibland bara för ge inläggen en lite mera lokal prägel.

    Nu skall jag rätta felen Hälsa de dina från oss.

  3. MARCEL

    Nu blir jag osäker. Inte heter det väl ”ett matgrupp” Varken mat elelr grupp är ”ett”, eller det kanske är som – x – = +?

    Nej Kalle, jag förstår att det handlar om ”a slip of the pen” såsom engelsmännen säger. Ville nog mer visa att jag följer din blogg. Kul!

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till MARCEL (2011-05-25 23:01)
    Det var då självaste den… håller jag på att bli blind också? Jag tycker att det är
    nog med min hörselnedsättning. Såklart att det skall vara ”EN” matgrupp, eftersom
    ”grupp ju är realgenus och inte neutrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.