Vaifrån kommer mjölken?

I ett tillstånd litet extra kaxighet lovade jag utreda varifrån mjölken vi köper här i syvästra Michigan kommer. Så mycket har det inte blivit av den utredning.

Min fundering kring frågan berodde initialt på den omständigheten att vi inte sett en enda ko, trots att vi rört oss en hel del på Michigans landsbygd.

Mjölken vi köper här kommer från statens näst största stad, Grand Rapids. Där tas den om hand av ett stort mejeri, Country Fresh. Jag skrev till dem för några dagar sedan och frågade var deras mjölkleverantörer finns. Något svar har jag inte fått från dem än.

Antagligen tog de hela frågan som ett dumt skämt. Alla vet väl att mjölken kommer från korna, eller mera exakt från kornas ljuvrar, kanske man tänkte.

I dag bad jag min medhjälpare, när det gäller att utreda amerikanska förhållanden, fru Peggy Sjöström, att helt enkelt ringa till företaget och fråga.

Nu vet jag därför "att mjölken kommer från lokala farmer" i närheten till Grand Rapids. Tyvärr är det allt jag har att komma med.

 

2 kommentarer

  1. Monica

    Men det var väl i alla fall skönt att veta att det finns kor i närheten, även om de inte syns, och att mjölken inte kommer från långtbortistan.
    Jag tycker det är jättekul med din vetgirighet och samtidigt får ju vi bloggläsare också då och då en lektion, måhända i lite udda ämnen, men som alla vet är ju kunskap lätt att bära. Ha en fortsatt trevlig USA-vistelse.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica (2011-05-26 18:28)
    Förr eller senare kommer vi nog att se kor också. Troligen när vi ger oss iväg på vår s.k. ”sidetrip” till Pensilvania. Snart kommer säkert fler udda ämnen. Tack för din önskan om en trevligt USA-vistelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.