Invandrarfientligt?

Centerledaren Maud Olofsson vill att småbarnsföräldrar som flyttar till Sverige ska ha en kortare föräldraledighet, säger hon i Ekots lördagsintervju. Syftet är att invandrarkvinnor tidigare ska komma ut i arbete.

Det här är en s.k. kvinnofälla, menar Maud O. Mammorna ges möjlighet att stanna hemma med barnen så länge att de inte gör vad de kan för att komma ut i arbete. Det är möjligt att det ligger en del i Maud Olofssons resonemang.

En fortsättning på detta resonemang skulle då kunna vara att också försämra sjukskrivningförmånerna för invandrarkvinnorna. Om det nu finns något att försämra inom sjukskrivningsområdet förstås…

Därmed kunde man driva dem ut på arbetsmarknaden tidigare av det skälet också. En effekt av det skulle ju samtidigt bli att minska utanförskapet. Sjukskrivna invandrarkvinnor torde väl i allra högsta grad känna sig "utanför".

 


6 kommentarer

  1. Per Lundholm

    Maudan har sin egen märkliga tankevärld! Om det är en kvinnofälla för invandrarkvinnor vad är det då för svenska kvinnor? Det verkar som Maud hasplar ur sig dumma förslag innan hon ägnar det en djupare tanke!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Per Lundholm (2011-06-19 12:37)
    Just så är det och det är därför nära till hands att se det som en markering mot invandrande kvinnor, ja faktiskt en antydan om invandrarfientlighet.

  3. Monica

    Invandrarfientligt? Nej tvärt om skulle jag säga. Tänk dig att en familj med tre barn kommer till Sverige, låt oss säga att barnen är 1, 3 och 5 år. Jag kan inte tycka att det är rimligt att denna familj ska ha fullt antal dagar från föräldraförsäkringen för alla tre barnen. Dessutom var ju detta ett förslag från Nyamko Sabuni och henne kan man knappast anklaga för att vara invandrarfientlig.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica (2011-06-19 13:16)
    Jag måste erkänna att jag ingenting kan om föräldraförsäkringen, men frågar ändå:

    Om familjen flyttat hit från Norge då. Skulle det också då gälla den familjen?

    Tyvärr förstår jag inte ”orimligheten” i att invandrarfamiljen liksom den svenska familjen med tre små barn skulle kunna få samma förmåner.

  5. Monica

    Självklart ska det gälla den norska familjen också. De har säkerligen också plockat ut en del dagar i Norge? Om jag kom till ett nytt land skulle jag vilja ut och jobba så fort som möjligt, för att lära mig språket och kulturen mm. Inte skulle jag vilja stanna hemma med barnen (som i mitt exempel) i 4,5 år. Men jag kanske är konstig?

  6. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica (2011-06-19 13:16)
    Nej, du är inte alls konstig. Jag skulle vilja göra detsamma. Men varför skall man ta för givet att invandrarmammorna inte också vill det och därför sätta stopp för det i deras fall? Finns det fördomar mot invandrare som får oss att tro att de alla helst vill isolera sig och stanna hemma med bernen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.