Sverigedemokraterna

Jag kan inte påstå att jag följt allt i media om massmorden i Norge, men visst saknas än kommentar från Sverigemokraterna?

En fullmäktigeledamot har uttalat sig och det på ett sätt som inte var riktigt övertygande, när det gäller hans syn på de sjuka tankegångarna som ledde till morden.

7 kommentarer

 1. Mr Sound

  Hej Karl-Gustav. Till en början måste jag fråga vad SD har med det här att göra, överhuvudtaget?
  En galen och psykiskt sjuk människa går lös på ungdomar, tror inte många sympatiserar med en sådan människa. Men för att hjälpa dig på traven så har visst Sverigedemokraterna kommenterat händelsen i Norge:

  http://sverigedemokraterna.se/2011/07/23/ett-angrepp-pa-hela-det-demokratiska-samhallet/

  http://sdkvinnor.se/2011/07/23/lat-oss-sta-upp-for-oppenhet-och-demokrati/

  http://sdu.nu/

  För övrigt finner jag det intressant att du med flera inte frågar efter andra partiers kommentarer, är dessa redan kända? Eller i allafall ifrågasätter KDUs ordförande som satsade sin månadslön på att det var islamisterna som låg bakom attentatet:

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/594352-kdu-orforande-satte-sin-manadslon-pa-att-islamisterna-lag-ba

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Mr Sound (2011-07-27 03:25)
  Ok, jag borde ha frågat efter andra partiers uttalande också. Dock låg det närmast till hands att fråga efter SD:s eftersom jag förstått att mycket av deras politiska uppfattning stämmer väl med den norske massmördarens. I det avseende har väl ändå SD ”något att göra” med saken?

 3. Mr Sound

  Jag tycker att debatten nu är lätt absurd. Ingen har orkat att seriöst granska hur islamistiska extremister sprider sig i Sverige. Oavsett om det gäller extrema islamister som motsätter sig terrorattentat och våld som den ganska stora numerära grupp som på olika sätt engagerat sig i terrorgruppers aktiviteter. Bara detta året så ska en självmordsbombare som hindrades precis innan sitt attentat i Bosnien släppas fri efter ett fåtal år i svenskt fängelse. Ingen tar upp detta. Han hade åsamkat lika stor skada som ABB, precis som Taimour Sthlms-självmordsbombaren hade gjort om han hade lyckats, och precis som de 4 svenska islamisterna som greps på väg till Jyllandsposten för att begå en massaker. Ledde detta till en seriös granskning kring allt detta egentligen? Nej, det tycker jag inte.

  http://www.document.no/anders-behring-breivik/ kan du läsa hans inlägg, som jag får det till är han kristen konservativ, anti-nazist, anti-rasist, anti-marxist, kritisk till mångkultur, anti-islamist, för homosexuellas rättigheter och pro-Israel.

  Att det på några punkter stämmer med vad SD står för kan väl rimligtvis inte belastas SD, eller vad menar du med att SD skulle ha något med saken att göra?

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Mr Sound (2011-07-27 14:39)
  Jag uttryckte mig oklart. Vad jag menar är att massmördarens politiska ståndpunkt påminner om den hos SD. Sedan kan man ju undra om detta skall belasta honom eller om det rent av skall belasta SD.

 5. Maria Skiddi

  @ Mr Sound ; ”Europols statistik visar att av alla terrordåd i Europa begås de flesta av etniska separatister, följda av vänsterextremister och högerextremister. Bara sex av 1 770 terrordåd i Europa, eller 0,34 procent, hade muslimsk bakgrund åren 2006–2009.

  Däremot ökade hatbrotten mot människor av muslimsk bakgrund i Sverige med 40 procent under 2009–2010, enligt Brottsförebyggande rådet, påpekar Samaa Sarsour.”

  Källa; http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/anne-holt-en-gang-var-han-en-annan

 6. Mr Sound

  @ Maria Skiddi.
  Europol rapporten från 2011 säger så här om hotbilden:

  ”2009, 46 in 2010). The vast majority of these threat statements had an Islamist terrorist background.

  The threat of attacks by Islamist terrorists in the EU remains high and diverse.

  During 2010, 179 individuals were arrested for offences linked to Islamist terrorism, representing a 50% increase compared with 2009. Furthermore a higher proportion of those arrests related to the preparation of attacks in the EU (47% compared with 10% in 2009). Additionally, the high number of threat statements to the EU (46) posted by Islamist terrorist organisations or their media fronts indicates terrorist groups’ clear intent to target the European Union.

  In 2010, 611 individuals were arrested for terrorism-related offences. An increased percentage of individuals linked to Islamist terrorism (47%) were arrested for the preparation of attacks in Member States – an indication that Islamist terrorists continue to undertake attack planning against Member States”.
  https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/te-sat2011_0.pdf

  Vänsterextremister och separatister utgör en stor del terrorismen men det är inte ett hot som riskerar att störa ordningen i hela Europa på samma sätt som det islamistiska hotet som ligger på flera plan.

  Under perioden Juni-Juli i år så har muslimer utfört 294 terroristattacker runt om i världen med resultatet 1336 döda och 2236 skadade. 17506 dödliga attacker sedan 9/11 2001.
  http://www.thereligionofpeace.com/

  Vad detta igentligen har med själva frågan i bloggen vet jag inte men helt klart är att muslimsk terrorism står för dom flest dödsfall.
  http://super-economy.blogspot.com/2011/02/islamists-caus-overwhelming-majority-of.html

  Men som du skriver så är vänsterextremister högt upp på listan, ska då vänstern i Sverige belastas för det? Ganska relevant fråga då svaren jag fått tyder på samma sak men mot SD.

 7. Mr Sound

  @ Maria Skidde.

  Fick inte plats med kommentaren ang hatbrott så det får bli ett nytt inlägg. Visst är det tragiskt att anmälda hatbrott ökar oavsett etnisk härkomst? hoppas jag att du tycker. Om man läser http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=3&id=348 så ser man att antalet identifierade hatbrott minskar jämfört med året innan.

  Vidare kan man också läsa att ”Att de islamofobiska hatbrotten ökade kraftigt under 2010 kan bero på att det under året inträffade en rad händelser i Skåne län” och att ”Statistiken fångar bara de hatbrott som polisanmäls och som tolkas som hatbrott utifrån en särskild granskning. Man bör därför vara försiktig med att tolka förändringar i statistiken som verkliga förändringar i hatbrottsligheten”. Något som media oftas missar, tänker främst på artikeln du hänvisar till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.