USA-moderater är som våra

Så har man så till sist kommit överens, USA-moderaterna och demokraterna i USA. Någon skattehöjning blev det inte (trots det kloka rådet från Vännäsby!).

Det s.k. skuldtaket som tidigare varit ofattbara 14 300 miljarder dollar höjs nu till 16 400 miljarder dollar. Riktigt vad man skall spara in på är ännu inte helt klart.

Än en gång kan vi tydligt se den världsomspännande gemensamma linjen hos världens Moderater. Skatter får inte höjas. Att med gemensamma insatser i form av skatt generöst dela på samhällets utgifter passar inte in i Moderaters egoistiska tänkande.

Var och en får klara sig själv oberoende av ekonomiska förutsättningar, tycks man mena. Inte ens när ens hemland skall räddas ekonomiskt är man villig att dela på kostnadenerna för det.

Samtidigt inbillar jag mig att varenda människa, USA-moderat, "Sverige-Moderat" eller de som tillhör andra partier, gör vad de kan för att öka sina inkomster. Det gör man för att därigenom få råd med livets olika utgifter, till vilka också hör att betala av skulder.

Men när ens eget hemland behöver pengar för sina omkostnader och för sina enorma skulder, tar man avstånd från en lösning som skulle innebära att landets inkomster ökade.

Jag kommer aldrig att kunna förstå, hur Moderater kan tro att låga skatter kan hjälpa upp ett lands ekonomi. USA torde alltid ha haft låg löneskatt och är därför ett gott exempel på mostsatsen.

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Det var inte bara småfolk som ordade om skattehöjning i USA, Anders Borg uttryckte sig ganska skarpt i frågan.
    Skulle kunna påpeka ett och annat i din text, men nöjer mig med två saker. Moderaterna i Sverige verkar bara i Sverige, men jag tror du vet att man officiellt stött demokraterna de senaste valen.
    Inställningen till höjning, sänkning eller status quo beror ju helt på var man ligger i skattetryck. Ligger man högt kan en höjning innebära att ekonomin slokar och går bakåt. Det upptäckte en del socialdemokrater för ett par årtionden sedan, men inte alla.
    USA:s republikaner är rädda för att ekonomin ska backa, men vår finansminister tror att de behöver justera upp skatteskalorna i vissa skikt.

  2. RWR

    Tror inte en Republikansk politisk rörelse i Svensk tappning skulle vinna speciellt många röster. Vi har en tradition och en vilja att ha en stark välfärd och den kommer flertalet väljare att fortsätta lägga sin röst på.

    Skulle säga att Demokraterna är en blandning av S,FP,C,M ta bort en del vänster sossar samt en del konservativa moderater.

    Jag går på känsla här men du kanske har en annan metod?

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2011-08-01 09:25)
    Jodå, nog är jag medveten om det… att du inte var ensam Moderat som föreslog höjning av skatten i USA.

    Du säger ingenting annars om mitt självsäkra påstående att Moderater, var helst de verkar, jobbar hårt för att sänka skatter och tror att samhället skall bli så mycket bättre därefter.

  4. Stefan Westermark

    KG du glömde tänka på inflationen som 2100 miljarder nya dollar skapar. Dem höjde ju lånetaket för att kunna låna mer och på så sätt försöka rädda landet från en snar krasch.

    ”egen spekulation”
    Men det kommer antagligen bara leda till en större krasch om ~1 år.
    Ungefär som när Grekland fick EU pengar och gick ”bra” där ett tag.

    (Thumbs up sir)

    PS: John F. Kennedy sänkte skatten dramatiskt och ökade skatteintäkterna med 150%

  5. lf

    Vi ser vad som händer.Låga skatter är bara till för de rika. Om inte USA förstår att vi måste reagera mot dessa krafter då är man räddningslöst förlorade.Men tydligen finns det republikaner som vill köra landet i sank.
    Det enda vi kan göra är att i demokratins namn protestera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.