”Tur” för Moderaterna

Den ekonomiska krisen i omvärlden kom på ett sätt väldigt lämpligt för Moderaterna.

Med hänvisning till krisläget, och då bara till de, stoppar man nu det planerade jobbskatteavdraget. På ett smidigt och galant sätt behöver man därigenom varken ge itnrycket att man lyssnat på oppositionens synpunkter och inte heller behöver man öppet exponera motståndet från övriga regeringspartier.

5 kommentarer

  1. Job

    De skjuter regeringskrisen framför sig. De skulle annars ha förlorat omröstningen i Riksdagen, något som antagligen hade lett till en misstroendeförklaring och kanske nyval.
    Dessutom deklareras det att den som vill upprätthålla en rimlig standard som pensionär kan behöva arbeta långt upp mot 70-årsstrecket.

  2. Maria Skiddi

    Vad bra att kriser skjuts framåt. Då får man tid på sig att agera på bred front.

    @ ”Job”

    Sahlin sade inför valet att svenskarna ska jobba längre.

    ”Om var och en stannar kvar tre år längre i arbetslivet kan vi klara sjukvården, äldreomsorgen och pensionssystemet” vilket ju är en lite underlig inställning från S då det finns hur många arbetslösa som helst-även invandrare.

  3. Job

    Fallande börs och svagare arbetsmarknad slår direkt mot pensionerna eftersom det påverkar systemets finansiella styrka.

    Problemet är att marginalerna i systemet är obefintliga. Det så kallade balanstalet, som är måttet på pensionssystemets ekonomiska hälsa, ligger för närvarande på 1,0024.

    Det är ganska exakt samma nivå som rådde före den kollaps som ledde till sänkta pensioner 2010 och 2011 – då var balanstalet 1,0026.

  4. lf

    Är det bra att kriser skjuts framåt? Säger Maria Skiddi.Ja det är kanske bra för regeringen.MS anklagar förra regeringen för att inte erbjuda/arbetslösa och invandrare att jobba inom välfärden.
    Maria Skiddi är för mig den den sämsta företrädare för moderat politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.