Bra Moderater!

Enligt information på text-TV, ser jag nu att Moderetarena tänker prioritera sänkningen av restaurangmomsen.

Eftersom detta väl också har en koppling till den framgångsrika (?) arbetslinjen, torde vi väl längre fram kunna förvänta oss bättre service på våra restauranger. Momssänkningen antas väl komma att användas för nyanställningar.

En annan slutsats man kanske kan dra av skattesänkningen torde också vara att restaurangägarna kan hålla lägre priser på det som de serverar.

Med den goda lönsamhet som i dag råder inom restaurangbranchen bör man väl kunna utesluta risken att skattesänkningen bara används för att öka vinsten, d.v.s. enbart gynna de som äger restauranger.

Vad fint att Moderaterna står fast vid sitt löfte inför valet om sänkt restaurangskatt. Självklart accepterar vi pensionärer att löftet om sänkt skatt just bara blev ett vallöfte. Vi begriper ju så väl en sådan åtgärd inte alls skulle på minsta sätt ha bidragit till arbetslinjen.

 

5 kommentarer

  1. Job

    Investeringsfilosofi;
    En av kritikerna är Per Lindvall, ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. I en artikel i juli konstaterade han att ”AP-fondernas placeringsmodell till stora delar varit ett fiasko”. Under de tio år som det nya pensionssystemet har funnits har till exempel avkastningen på AP-fondernas utländska aktieinnehav varit negativt (!). I stället, skriver han, borde man bredda synen på AP-fonderna och investera våra pensionspengar i projekt som skapar långsiktig tillväxt. Tågsatsningar, till exempel.

    Lindvall, liksom många andra, menar att ett av problemen med pensionsfonderna i dag är bristen på långsiktighet. Men en annan fråga, som är minst lika viktig, handlar om etik och moral.

    En färsk genomgång av Riksdagens utredningstjänst, beställd av Vänsterpartiet, visade att AP-fonderna har investerat i ett 30-tal bolag som är svartlistade. Anledningen är att de har kränkt mänskliga rättigheter eller ägnat sig åt miljöförstörande verksamhet. AP-fonderna har bland annat investerat i antifackliga Wal-Mart och i oljebolaget Shell, som kritiserats hårt för sin verksamhet i Nigeria.

  2. lf

    Ja, nu förstår jag nog dig inte riktigt KG.
    Har vi inte fått bra service nu?
    Om de har bra lönsamhet idag,Varför skall man sänka skatten?
    Nä,KG bättre kan du!

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till lf (2011-08-20 17:28)
    Sorry, If, men mitt inlägg var tänkt som ett satiriskt sådant. Att sänka skatten för restaurangägarna är inte något som jag alls vill förorda. Jag tror mig bl.a. veta, att de inte alls har bra lönsamhet i sin verksamhet och då kommer de inte att anställa nytt folk utan i stället använda skattelättnaden till att förbättra sin profit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.