Min nya leksak

 Jag tycker om den här gamla Åländska folksången och älskar sångerskan, inte minst för hennes gulliga brytning

Tänk att få en leksak, när man fyller 70 år, som man kan leka med hur mycket som helst och som dessutom utmanar ens åldrade hjärna!

Från mina närmaste fick jag en videokamera av märket Sony på den stora dagen. Jag har knappt hunnit sätta mig in i alla finesser med den. Att bara ta filmerna är lätt. Än mer måste jag dock lära mig, för att kunna använda de filmer jag kan ta med den. Från kamera till dator går bra. Visning direkt från kameran till vår TV går också alldeles utmärkt.

I dag har jag dock insett, att det program som medföljde kameran och från vilket man direkt kan ladda upp filmer till Facebook, inte är så bra. Det filmformat som kameran skapar sina filmer i, gick inte att öppna i datorn. Smidigt och lätt – men inte helt gratis – kunde jag via internet då köpa ett program som konverterar filmerna till ett lämpligt format.

En direkt uppladdning till Facebook tidigare i dag av en film via kamerans program gav ett oskarpt resultat. Samma film är här konverterad till ett annat format, uppladdad till Youtube, där den blev godtagbart skarp som synes.

Än finns det mycket att leka med för mig och mycket att lära sig om videofilming.

Vad är det man säger om stora pojkar och deras leksaker som bara blir dyrare?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.