Alla borde beklaga…

Alla politiker borde beklaga och inte som jag är ganska säker på i stället gotta sig åt Joholts dundertabbe.

Fel eller rätt, men jag utgår alltså från att många från regeringspartierna mår gott när Joholts bidragsfusk avslöjas.

Kloka politiker från regeringspartierna, sådana finns är jag övertygad om, inser i stället att det som hänt indirekt drabbar dem alla. Det som hänt förstärker ju mångas uppfattning att politiker bara skor sig på skattebetalarnas bekostnad, när de fått sina förtroendeuppdrag.

7 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Det finns etik, moral, kunskaper, regler, vanligt bonnvett osv i långa rader att luta sig emot- NÅT av dessa ledord borde ju kunna brytas ner i praktiskt utförande kan man väl anses kunna få kräva?

    Man kan ju inte å ena sidan vända sig mot Mecka å påskina att det är synd om Juholt för att han inget visste, för å andra sidan ge mandat åt en sådan dålig karaktär att leda ett land?

    Tur man inte är politiker och behöver ”beklaga” på ett politiskt korrekt balanserat sätt utan bara som sk förbannat less gräsrot åtminstone IDAG faktiskt ha rätt att känna å uttrycka ett förakt för detta som föremålet för känslan är välförtjänt av.

    Vem som helst kan hålla mer eller mindre svulstiga tal om rättvisa och god medborgerlig anda, det är svårare att leva upp till den livsstil man kräver av andra.

    Det är Håkan Juholt i ett nötskal vi ser på gott och ont. En man med bullrigt sk karismatisk folklighet utan förmåga att hålla en röd tråd från A- till Ö kan möjligen accepteras i kvartersgårdens levandeljusdunkel sprättandes roliga historier men någon förmåga att leda ett land har han inte.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Maria Skiddi (2011-10-08 14:37)
    Om jag inte missförstått dina tidigare inlägg helt, så tror jag inte att du anser att någon från vänsterpartierna alls har ”någon förmåga att leda landet”. Visst är det så?

  3. Job

    Att försvara en klantig partiledning tar bort mina chanser till att prata politik. Varför förtjänar vi detta?

  4. Maria Skiddi

    Nope=) där har jag uttryckt mig otydligt i så fall.

    Jag är säker på att det finns vänsterfolk som KAN leda ett land- även om jag inte sympatiserar med dess politik i ALLA delar.

    Att ”leda” och att folk ska ”följa” kräver ju respekt och tillit och demokratisk ordning.

    Håkan å tillit? = nej
    Håkan å respekt?= nej.
    Håkan å moral? = nej
    Håkan å etik?= nej
    Håkan å demokrati?= ja, han ”finns” ju där han är i den form av demokratisk ordning vilken hans parti bjuder. DET accepterar och respekterar jag.

    Förhoppningsvis fungerar demokratin på ett sätt som gör att han får jobb som talare/stand up comedian istället.

  5. Maria Skiddi

    Nej Job, denne bloggägare försvarar inte alls detta- jag tolkar inlägget som en stor frustration och indignation över att det drabbar hela politiska tanken och dess aktörer i stort- på ett negativt sätt, å att DET i SIN tur inte gagnar vare sig demokratins tanke om att man ska vara delaktig i systemet- utan att det istället åter igen fylls på i ”burken” av politikerförakt.

    Inte desto mindre viktigt är det att lyfta fram då det begås sådana här saker eftersom det är VÅRA skattepengar. Pengar som skulle kunn gå till skola vård å omsorg som ju särskilt S tagit patent på att göra på det bästa sättet..

  6. Maria Skiddi

    ”Högern avskyr sossar som inte har rätt bakgrund och högern avskyr sossar som inte är intellektuella. Men högern avskyr också sossar som har “rätt” bakgrund eller är intellektuella.

    Kort och gott. Högern ogillar sossar.

    Den som alltså väntar sig att någon partiordförande eller partisekreterare ska få uppskattning från höger väntar nog förgäves.

    Min slutsats blir då. Låt oss skita i vad högern tycker. Dom kommer aldrig att älska oss eller rösta på oss.

    Det högern tycker i dessa frågor och katten gör i lådan kan alltså med lätthet sopas ihop i samma hög”

    cit THOMAS HARTMAN

    Med detta vill jag bara understryka att höger/vänster/mitt- alltid kommer att ha olika åsikter om det mesta, men är mer lika varandra i mycket! =)
    Goafton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.