”Yrkesskicklighet”

På baksidan av väskan finns ytterligare två fack med blixtlås. I ett av de sex facken låg plånboken.

Yrkesskicklighet är någonting som jag alltid har beundrat. Men att påstå, att jag också beundrar ficktjuvarnas skicklighet är inte riktigt sant.

Däremot är jag både imponerad och förundrad över hur den ficktjuv vi råkade ut för i Barcelona egentligen bar sig åt, när han så smidigt stal min frus plånbok ur hennes lilla axelväska.

Väskan har sex blixtlåsförsedda fack. Ibland har jag sett hur Peggy måste öppna fler än ett av dem för att hitta det som hon för tillfället säker. Ficktjuven kan omöjlöigen ha hunnit öppna mer än ett av facken. Plånboken ryms i fler än ett av dem, men han öppnade direkt facket där den låg.

Både före och efter vad som hände i tunnelbanetåget höll Peggy ett skyddande grepp kring väskan, så hårt att hon ibland nästan förnamn en lätt kramp i armen och handen. Den här gången stödde hon sig troligen med båda armarna i den krängande vagnen.

Av och till grunnar jag på medresenärernas insats. De såg när tjuven tog plånboken, men gjorde inget för att stoppa honom utan bara ropade att "han stal plånboken", först på det för oss obegripliga språket katalanska och sedan på engelska.

Hur lätt hade man inte kunnat stoppa honom? Varför gjorde ingen någonting? Dessa frågor får vi förstås aldrig något svar på.

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Jag tror att svaret på dina frågor är att det finns en gräns mellan människors viljan att hjälpa främmande och deras oviljan att personligt blir iblandade. Det var egentligen mitt (även vårt) problem så jag är tacksam att vi åtminstone blev uppmärksamade innan det var för sent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.