Rekordfart i rondell

De flesta hastighetsgränserna har som bekant ändrats i Umeå. I dag lade jag märke till något, som kanske rent av är en felmärkning.

En märklig bedömning av vad som är lämplig hastighet är det i vart fall enligt min mening.

Jag tänker på rondellen vid ICA Kavntum Kronoparken. Kommer man från Vännäshållet, är hastigheten skyltat till 70. Hur det är från andra hållet tänkte jag inte på.

Jag provade faktiskt att hålla 70 genom rondellen och insåg då att man inte bör köra så snabbt genom den. Vintertid skulle det ha varit helt omöjligt.

Är jag ensam som gjort samma iakttagelse?

10 kommentarer

  1. Rickard Olsson

    Du är den mest pessimistiska jag läst. Du kan inte ha roligt liv när du klagar på ALLT! Försök att le och va glad du också blir så mycket lättare för oss andra när vi stöter på dig.
    MVH / Rickard Olsson

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Rickard Olsson (2011-10-13 17:05)
    Det var då en av de märkligaste kommentarer jag läst på länge! Jag har uppmärksammat en märklig sak i trafiken och ställt mig undrande till den. Personligen har jag inga problem att köra fort, även i en rondell. Någon pessimistisk livssyn ligger inte alls bakom inlägget.

    Du kan f.ö. inte ha läst särskilt många av mina inlägg, om du tror att jag i grunden är en pessimistisk person. Den slutsatsen drar jag också när du påstår att jag klagar på ALLT!

    För övrigt har jag ett jätteroligt liv. Vad sjutton har du fått din uppfattning att jag INTE skulle ha det ifrån?

  3. Monica

    Fast 70-skylten betyder ju inte att man måste hålla 70 km/tim. De kanske är till din ära, fyllde inte du 70 nyss?

  4. Karola

    Jag tyckte detta inlägg var jätteroligt! Såg framför mig hur du rent måste hålla fast dig i ratten för att inte slungas utåt om du skall försöka hålla 70 i rondellen. En ev passagerare skulle ligga klistrad mot rutan! Tihi! Öva inte detta alltför ofta!

  5. Maria Skiddi

    Det skulle då inte funka i vår rondell till ”Falkan”. Den kallas inte för intet ”bröstvårtan” i folkmun, så körstilen där är minst sagt varierad..allt ifrån att följa trafikreglerna om att runda den, till att ”ignorera å passera” med en liten formel 1- rattryckning=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.