Vårdhemsexteriör

FOTO: Robert Ingerlund

Häromdagen berättade jag att det gamla vårdhemmet rivs, d.v.s. det som fanns före Vängården, som nu inte heller finns.

En läsare undrade om jag hade någon bild av huset. Via en f.d. vängårdsanställd har jag fått ta på en fin bild av vårdhemmet, såsom det såg något år innan det revs.

När det en gång stod färdigbyggt och nytt måste det ha utgjort ett av Vännäsbys absolut största byggnader, gissar jag. Kanske var det bara kyrkan och garveriet som var större.

15 kommentarer

  1. Zaida

    Synd att detta vackra hus är rivet. Man blev så glad över den gula lysande färgen. Alla mina tre barn har gått förskola där och vi har så trevliga minnen därifrån.
    Vi flyttade från Vännäsby för trettio år sen och för ett par år sen gjorde vi en nostalgitripp dit. Det var kul, men tråkigt se Drutten förfallet och Vängården under rivning.
    Zaida.

  2. Monica Ingerlund Hjelt

    Ja därifrån har jag många minnen som förskolebarn. Vi var också många som gick scouterna om kvällarna där. Huset brevid som inte syns i bild bakades det tunnbröd och jag minns doften ännu. Tråkigt att det är rivet nu.

    Monica Ingerlund Hjelt

  3. Robert Ingerlund

    Jag minns en gång då vi gjorde trolldeg. Jag tror att någon åt en bit av den också. Det kan ha varit undertecknad 😉

    Robert.

  4. Helén Segerlund

    Hejsan!

    Men så tråkigt, gick själv på Drutten (född 69) och så mycket roligt vi har haft där. En epok har gått i graven!
    Jag och en kusin uppehöll oss där varje em långt efter när jag var hos henne. Tråkigt, inte ens tröjan med drutten finns kvar… 🙂

  5. SG8

    Visst ja, Drutten hette förskolan. Känner inte Lars men har däremot trillat mycket boll med Ante genom åren. – Härliga tider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.