Kunde bli Sverigedemokrat…

Efter att ha tagit del av en TV-intervju med Jimmy Åkesson nu på morgonen, vill jag erkänna att jag skulle kunna rösta på honom av EN anledning.

Innan jag går vidare vill jag förstås alldeles bestämt säga att jag aldrig skulle kunna tänka mig att göra det med tanke på den politik hans parti står för.

Men när det gäller hans retoriska förmåga och hans oslagbara sätt att slingra sig ur knepiga frågor och det med en smart och logisk argumentation, kunde jag göra det. I det avseendet kan ingen annan partiledare slå honom.

Inte ens den erfarne intervjuaren, Mats Knutson kunde, så vitt jag kunde se, få Åkesson ur fattning.

Åkesson är sitt partis största tillgång och också den som utgör störst fara för Sverige i politiskt hänseende. Här gäller det verkligen lyssna på det han säger "mellan raderna" och inte glömma partiets grunläggande politik. Den kan ingen ändring i deras idéprogram dölja.

5 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Måste ändå ta och fråga vilken fara du ser med SD? Och när du är igång, förklara detta med ”mellan raderna” så alla förstår? Sen måste jag säga att alla som läser principprogramet inser att SD INTE övergett nationalismen. Tvärt om, den finns ju i programet överallt. ”Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti som betraktar nationalism, värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggandet av det goda samhället”.
    Så inleds principprogramet. Jag är nöjd med det och anser att detta är helt rätt väg att gå. SD breddar sig, överger absolut inte invandrings och integrationsfrågan, men breddar sig för att visa att man är beredd och kompetenta att ta ansvar för en helhetspolitik. Det är den enda möjliga vägen för ett seriöst parti som SD är numera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.