Björn Borg: ”Släng trosorna”!

Annonsmakarna har lyckats att ge uppmärksamhet åt en fullkomligt idiotisk annons som finns i dagens VK, Folk pratar om den och jag bloggar om den nu.

Utan direkta kunskaper i ämnet tror jag mig veta att det viktigaste med en annons är just detta att den skall bli uppmärksammad. Hur den innehållsmässigt är utformad kommer i andra hand.

Vid köksbordet i morse såg jag Twilfits trosannons och räckte direkt över den min fru för en kommentar. Som väntad blev hon upprörd och lämnade en antal negativa omdömen om den i sin egenskap av kvinna.

Annonsen visar en kvinna på väg att ta ev (eller på) sina minimala trosor. Jag skäms inte för att medge att bilden direkt fångade min blick. Tar hon av dem eller på dem blev en av frågorna som väcktes.

Så läser jag texten i annonsen och ser då hur otroligt dum den är. Dock ger den svar på frågan, om trosorna håller på att tas av eller på.

För att göra annonsen litet mera cool är texten en blandning av svenska och engelska. I annonsen sägs:

 

"BJÖRN BORG SÄGER JA! TILL INGA UNDERKLÄDER"

 

Hans dröm som "snuskgubbe" är alltså enligt annonstexten att våra kvinnor skall gå omkring troslösa! Texten appellerar säkert till anda män som också ser kvinnan enbart som ett sexobjekt.

Annonsen är alltså inte bara förnedrande för kvinnorna utan också en uppmaning till dem att inte köpa trosor av märket Björn Borg! Han tycker ju inte att kvinnor skall bära trosor överhuvdtaget!

Hur länge skall en sådan här annons få vara oanmäld, frågar jag mig?

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.