Mutbara Moderater

Nu när snart namnkunniga Moderater i länet kommer att här förklara sitt samröre med med Carema och rikskapitalisterna bakom Carema, kan de väl också lämna en synpunkt på följande händelse.

Det lönar sig alldeles uppenbart att ge ekonomiskt stöd till Moderaterna. Inte alls konstigt att de så länge hårdnackat velat hålla sina finnansiärer hemliga. För Stiftelsen Fria Media lönade det sig i alla fall.

Vid Interpellationsdebatten den 13 december mellan Sven-Erik Österberg och Lena Adelsohn Liljeroth angående annonstid i radio och TV, framkom att moderaterna juni 2007 erhållit 820,0 tusen kronor i bidrag från Stiftelsen Fria Media.

 
Drygt 3 månader senare 13 september 2007 lade regeringen ett lagförslag om ökad annonstid från 8 till 12 minuter per klocktimme. Kulturministern varken bekräftade eller förnekade att moderaterna hade blivit "mutade".
 
Dock har Per Schlingmann i  tidningen Resume vidgått att Moderaterna erhållit pengar.
Lagförändringen torde bland annat ha gynnat TV4.

10 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Var det där ett juste att uttrycka sig, KG? Förklara ”sitt samröre”? Jag vet inte om jag är en namnkunnig Moderat i länet, men jag vet att jag inte har något som helst samröre med Carema. Inte heller med Stockholms stad. Jag representerar heller inte Moderaterna där. Jag tyckte att jag kunde svara dig med det enda jag kan, mina egna åsikter, när du nu frågade, men jag undrar hur intresserad du är av dem.
    Generellt tycker jag att politiska partier ska avhålla sig från att ta emot alla former av bidrag från intresseorganisationer och företag.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2011-12-15 19:42)
    Forts…
    Vem har påstått att du skulle ha något samröre med Carema eller med Stockholms stad? Jag har i alla fall inte gjort det. Men ändå tycker jag att Moderata företrädare i länet bör kunna kommentera Moderatpolitik även om det inte direkt är ansvariga och aktivt inblandade i den.

    Det är klart att jag är intresserad av dina åsikter. Annars skulle jag väl inte efterfråga dem.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2011-12-15 19:42)
    All som läst mina inlägg om Moderaternas olika kopplingar till Carema, inser nog vad jag menar med ”samröre” (d.v.s. olämpliga förbindelse). Så det anser jag mig inte ha anledning förklara ytterligare.

    Kanske begriper jag inte vad ordet ”namnkunnig” betyder. Jag TROR att det betyder berömd,välkänd, allmänt aktad, allmänt bekant. Som du reste runt i länet under förra valrörelsen, blev du väl ändå mycket välkänd i länet.

    Fortsätter i ny kommentar…

  4. Karl-Erik P

    Karl-Gustav Sjöström måste ha trampat på Jan Nilssons ömma tå. Jan N har väl inte varit sen att kritisera politiska motståndare och företeelser i andra partier.
    Det finns även en moderat i närliggande kommun som lyst med sin frånvaro när det gäller samröre med Carema och Attendo Care. Denne har haft ett i det närmaste maniskt behov att kommentera H Juholts förehavandemen och inte i ett ord kommenterat avarterna inom äldreomsorgen

  5. Arbetare

    Ingen moderat kan eller vill förklara sin politik som nu visar sig gå så fel. Istället vill man mörka eller bortförklara och felinformera, det är bara att konstatera. Var icke naiv längre.
    När har vi fått info om alla nedmonteringar och utförsäljningar som vore de till nytta för samhället???
    Inget av den nu förda samhällspolitik är faktiskt till nytta för medborgare och samhället!!!
    Däremot stärker politiken kapital hos banker och företag som bjutits in till kapitalfest i Sverige. Det mynnar nu ut i DRÄNERING av hela samhället. Vi har snart inte råd ens med det mest nödvändiga.
    Folkvalda politiker arbetar inte längre för medborgarnas bästa,utan bara för sin egen krets-utan skam!

  6. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Arbetare (2011-12-15 22:59)
    Syftar du på Jan Nilsson, så fick jag samma intryck. Hans enda försvar är att HAN ju inte har något samröre med Carema och att HAN inte heller har det med Stockholms stad, vad nu det sistnämnda har med saken att göra. Detta skulle kunna tolkas som om han tar avstånd från sitt eget partis agerande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.