”Fristående” Moderater

Totalt överraskad blev jag av den nya insikt i moderata politiska sammanhang som jag fick i går. Jag tänker på den kommentar jag fick från den välkände bloggaren och Moderaten Jan Nilsson i Vännäsy.

Tidigare har jag tagit för givet, att man skall kunna förvänta sig att även lokala företrädare för Moderaterna i alla större frågor bör känna ansvar för vad moderpartiet gör. Jag trodde att sanna Moderater åtminstone borde känna ett visst ansvar att åtminstone försöka försvara sitt partis agerande.

Det var mot den bakgrunden som jag direkt efterfrågade besked eller kommentarer från några med förnamn omnämnda västerbottenspolitiker. Av dessa är en riksdagsman för Moderaterna och andra "bara" lokalpolitiker.

Jan Nilsson är hittils den enda av dem som brytt sig om att kommentera mitt inlägg. Oberoende av det, som jag tycker märkliga innehålllet, så är jag ändå tacksam för att han gjorde sin kommentar. Det gav mig nämligen ny kunskap.

Hans inlägg lärde mig nämligen en viktig sak. Jag förstår nu att inte ens en så pass aktiv politiker som Jan Nilsson, ser det som sin uppgift att förklara och/eller försvara sitt partis märkliga relation till allt som hänt kring Carema.

Allt som hänt måste vara ytterst pinsamt för alla företrädare för privatisering av olika områden, där samhället har det yttersta ansvaret, förstår jag verkligen. Bäst är det förstås att försöka skapa tysnad kring frågan och hoppas på att den skall vara glömd till nästa valrörelse.

 

 

8 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Har du sett någon moderat som vågar kritisera de egna i regeringen ? Inte jag i alla fall. De blir väl uteslutna i så fall, för i riksdagsgruppen finns det bara plats för Reinfeldts synsätt, annars blir de utmobbade, ja åtminstone enligt tidningarna.
    Jag har läst många bloggar runtom i landet men aldrig någonsin sett någon som på något sätt vågar kritisera någonting i regeringen utan det är till 100% helt perfekt…..

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till B-G Wikström (2011-12-16 16:57)
    Stämmer bra det du säger. Har du sett någon Moderat som kritiserat Socialdemokraterna eller gjort sig lustig på misstag, som även de gör ibland? En viss Moderat i Vindeln är särskilt duktig på det.

  3. Arbetare

    Här får du o PO en nyhet som ännu inte kommit ut;
    ”Vill bara sätta uppmärksamheten på att krisen inom Moderaterna nu är på den nivån att man är uppdelade i tre lag som nästan ligger på golvet och biter varandra i strupen. Det har även talats om att ta in medlare….Detta handlar om ESM …..och Sveriges förhållande till euron. Kom ihåg var ni hörde det först!! gammelmedia är som vanligt sist på bollen….Hälsningar ”Ert öra mot vinden”

    ”….Men Borg vill in i ESM och lån till IMF…Reinfelt vill inte….samma strid som inom SocDem…med Persson/Åsbrink som försöker torpedera Juholt innifrån samma strid..olika parti..men där har ni facit”

    Har ni hört,häpndsväckande!!!

  4. Jan Nilsson

    Förstår faktiskt inte riktigt hur du tänker. Det jag läser känns lite märkligt för att komma från en som jobbat kommunalt så länge som du. Vad tror du Johan Söderling skulle svara om jag skulle be honom offentligt recensera vad socialdemokrater i andra kommuner har gjort eller inte gjort i den lokala politiken? Särskilt under ett eventuellt drev då nidbilder om motståndaren odlas med alla till buds stående medel.
    Sen tycker jag att du ska läsa igenom alla kommentarer du fått på dina senare ”moderatbloggar”. Läs två gånger och reflektera lite kring vad du hållit med om.
    Det är inte likt dig.

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2011-12-16 20:58)
    Jag har inte bett dig eller andra Moderater att recensera vad dina partikamrater gjort i andra kommuner.

    Däremot har jag bett dig och andra moderater recensera vad ditt parti gör på riksplanet och det är ju en helt annan sak.

    Jag tror att det är DU som skall läsa om mina ”moderatbloggar”.

  6. Kommunal

    Men du… Hur kan du hoppa på privatisering gällande Carema? Aftonbladet listade de värsta boenden du kunde bo på och hoppsan, top 20 var kommunala… I ditt Vännäs finns det väll(fanns) EN intraprenad(så nära något privat ni kommer) och den gick bäst av alla… Tyckte/tycker alla som bor där och har anhöriga också.
    Så du, lugna dig med att hoppa på privatiseringen 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.