Anders Borg i DN

Den store Anders Borg intervjuades häromdagen i DN. Anders Ezpeleta recenserar i dagens Aftonbladet intervjun.

Hur han ser på sina kollegers sätt att intervjua den Store, är värt att läsa.

Här finns Ezpeletas krönika

 

16 kommentarer

 1. Big Anders Borg

  Arbetslösa ungdomar och barn i fattigdom har alla en finansminister som är för stor för Sverige enligt DN.

 2. Patrik

  Hittade detta på facebook:

  Ta del av den spännande gissningstävlingen ”Vem är Den Storartade Ledaren?” a.k.a. ”Anders Borg eller Kim Jong-Il?”, som Erik Helgesson knåpat ihop

  I korta drag består frågesporten av 16 citat som antingen härstammar från officiella nordkoreanska propagandaorgan eller ett reportage i lördagens upplaga av Sveriges största (oberoende) dagstidning Dagens Nyheter. Uppdraget för er som tävlar är helt enkelt att gissa vem den/de ’objektiva’ journalisterna ’granskat’ när de författade hyllningscitaten. Det finns två svarsalternativ till varje fråga: Antingen Sveriges finansminister Anders Borg eller Nordkoreas nyligen avlidne diktator Kim Jong-Il:

  1. ”Han hade en särskild fallenhet för kreativt tänkande, och kunde innovativt analysera varje problem”

  2. ”[Ledaren är] sedan uppväxten dedikerad naturmänniska och hängiven jägare”

  3. ”Från tidiga år var [ledaren] exceptionellt intelligent (…)”

  4. ”[Ledaren] var alltid den som tagit sig igenom den tyngsta litteraturen, som läst det mest komplicerade av [relevant] teori

  5. ”En gång halkade han på en sten och for ned i en iskall fors med ryggsäck, sovsäck och allt, men det var inget skäl att ge upp – det var bara en möjlighet att prova på att försöka sova trots blöta och nedkylning.”

  6. ”Han hade en stark och våghalsig personlighet, som möjliggjorde att han på egen hand kunde klara alla utmaningar när han väl tagit sig an dem.”

  7. ”Alla som sett honom i svart, åtsittande [klädsel] (och det är många) vet att [Ledarens fysiska träning] gett resultat.”

  8. ”Med sin människokärlek och vidsynthet, var han alltid generös, opretentiös och varmhjärtad bland andra människor”

  9. ”(…) inte bara på grund av sin övermänskliga arbetskapacitet och exceptionella förmåga till analys – utan också för sitt humör, sin envishet och sin humor.”

 3. Patrik

  Forts:
  10. ”Han arbetade också fram kraftfulla ideologiska och teoretiska [redskap] för [det politiska projektet] genom att leverera vetenskapliga (…) svar på de akuta problemen”

  11. ”I processen visade sig [ledarens] organisatoriska förmåga”

  12. ”Genom att hela tiden dela glädje och sorg med [vanligt folk] och genom sin genuint populära politik (…) har han fått [hela landet] att sluta upp bakom partiet (…)”

  13. ”[Ledarens] pondus är inte bara intellektuell, utan även fysisk. Hans utstrålning tar plats.”

  14. ”För sin kapacitet och kunnighet är han både djupt respekterad och fruktad.”

  15. ”Tack vare hans klarspråk har också insikterna om [de aktuella ekonomiska utmaningarna] börjat sippra neråt i de folkliga lagren”

  16. ” ’Visst får man en känsla av att han är lite för stor för [Nordkorea/Sverige]?’ viskar (…) en journalistkollega när [den granskande journalistkåren] ser [ledaren] agera. Och det ligger någonting i det.”

 4. anita lindblad

  Ironi på nätet är svårt ibland. Jag misstänker starkt att ALLA Patriks citat är tagna ur DN-intervjun. Jag känner igen de flesta. Artikeln slår faktiskt det mesta i glorifiering. Aldrig har då jag sett Anders Borg som någon he-man, precis.

  Så visst har Patriks grej i allra högsta grad med det här att göra. 🙂

 5. Patrik

  Anita, tyvärr är inte alla hämtade från propagandaintervjun med DN. På fråga 2,4,5,7,9,13,14,15,16 är svaret Anders Borg, och på resten är det Kim Jong-Il!

 6. RWR

  Nja, var nog mer riktat till artikeln du länkat till. Månne lite otydligt av mig!

  Kan man hålla nivån högre än så är det hedrande.

  God Jul!

 7. Elof Näslund

  Anders Borg lär ju av någon orgnisation ha utnämnts till Europas bästa finansminister. Och hur bra är de andra finansministerarna i Europa då, i nobellprisklass? Jämför med hur Mugabe, nu när Gadaffi har lämnat scenen, är Afrikas i särklass bästa skidåkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.