Bit ej den hand som…

Litet långsökt men passar kanske ändå in här. VK "föder" mig ju inte direkt genom att upplåta plats på deras server för mitt bloggande. Dock ger det mig mycket personligen att VK gör det.

Här kommer jag "bita" VK genom att kritisera VK:s underlåtenhet att svara på frågor, som VK får här i bloggen eller via e-post. Nu tänker jag främst på "De blå siluetterna". Som jag förstått, är det många som irriterar sig på dem och det i betydligt större grad än vad jag gör.

VK försöker men klarar hittills inte av att stoppa dem. Det beskedet fick jag när jag ringde till webbredaktionen och frågade.

Men varför kan inte VK gå ut här och förklara det hela? Jag tycker att vi som bloggare t.o.m. borde kunna kräva det. VK tar in pengar på annonser som sätts in mellan våra blogginlägg. De pengarna skulle VK inte kunna ta in, om inte vi så flitigt skriver och gör bloggsidorna så välbesökta som de är.

7 kommentarer

 1. Christoffer Larsson

  Hej Karl-Gustav!
  Vi jobbar på att få bort de ”blå siluetterna” genom att installera ett bättre spamskydd. För tillfället har vi dock väldigt mycket att göra inför releasen av nya vk.se och därmed har det tillfälligt fått stå åt sidan. Så länge plockar vi bort alla de spambloggar som kommit in så fort vi hinner med det, och ser till att blockera de ip-adresser som ligger bakom spammet.

  I början av nästa år borde vi hinna med att programmera ett bättre skydd som stoppar bloggarna redan i skapande-processen.

  Jag ska försöka få tid till att skriva ett blogginlägg om detta i Bloggen om Bloggen.

  MVH
  Christoffer Larsson
  Webbutvecklare, vk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.