På väg att bli lurad

Det här viktiga meddelandet fick jag som e-post i dag. Det är väl bäst att lämna in uppgifterns, så att jag inte förlorar mitt e-postkonto:

Det här meddelandet kommer från UPPGRADERA messaging center för alla Webmail ägare e-postkonto. Vi håller på att uppgradera vår databas och
e-postkonton centrum. Vi tar bort alla oanvända e-postkonto för att skapa utrymme för nya konton. För att förhindra att ditt konto från ett
funktionshinder, måste du uppdatera den.

Bekräfta din Webmail konto.
e-post:
Användarnamn:
Lösenord:
Bekräfta lösenord:
Födelsedatum:

Varning! Varje Webmail konto ägare som vägrar att uppdatera hans eller hennes konto inom fem dagar efter mottagandet av detta e-postmeddelande
kommer att förlora hans eller hennes konto permanent.
Tack för att du använder Webmail
© 2012 Webmail Service Account.

2 kommentarer

  1. marcel

    Kalle!
    Jag var då inte på väg att bli lurad (;-). I ett så kallat Kenya brev fanns följande formulering:

    ”Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor, i synnerhet på grund av känslighet för transaktionen och sekretessen här.”

    Jag förstod ingenting av detta och därför gick jag inte heller med på att lämna ut mina uppgifter så att jag skulle kunna lyfta 16,5 miljoner pund.
    Eftersom du bor i samma geografiska område, har du känt på detta sätt någon gång?

    Att det finns människor som luras på detta sätt är en sak, men som språkintresserad blir jag nyfiken på originaltexten och hur det kunde bli så fel i översättningen. (Det måste ju vara ett originalspråk som jag har en möjlighet att läsa.) Av avsändaren framgår att det är en bank i London så det torde varit engelska, eller är absolut ingenting i meddelandet sant?

    Hälsn, marcel

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till marcel (2012-01-19 11:48)
    Jag var absolut inte på väg att bli lurad. När det gäller all möjliga e-brev med erbjudanden om miljoner i dollar eller annan valuta är det rent av skrattretande att NÅGON överhudtaget går på dem. Som du säger, så är ju bara det eländiga språket nog för inse att allt är en bluff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.