Kommunens personal är rosor värd!

Även om jag som f.d. kommunanställd i Vännäs kommun kan uppfattas som "part i målet", vill jag härmed utdela rosor till kommunens personal.

Mina uppdrag som gode man och förvaltare gör att jag då och då behöver kontakta personal i olika delar av den kommunala förvaltningen. I dessa kontakter har jag hittills alltid fått ett vänligt och professionellt bemötande. Det har gällt även de gånger då jag förmodligen varit ganska besvärlig genom att ställa knepiga frågor.

Häromdagen, när jag nästan bad om ursäkt för att jag än en gång ställde frågor och ifrågasatte bristen på en fungerande rutin i visst sammanhang, fick jag svar med följande innebörd av den chef som jag då hade ringt upp:

– Vi är inte alls besvärade av dina frågor. Vi är ju till för allmänheten och lyssnar på synpunkter från den, bedömer dem och förändrar våra rutiner, om vi finner synpunkterna riktiga.

Jag vill inte tro att det fina bemötande jag får bara beror på att jag fortfarande ses som en kollega och inte som en helt vanlig person från den s.k. allmänheten. Jag får f.ö. lika fint bemötande även från personer som anställts i kommunen efter det att jag gick i pension.

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Lisbet Olofsson (2012-04-12 07:54)
    Idag
    #189879
    [delete] Ta bort

    Du menar alltså att jag ställt mina besvärliga frågor så bra och därför fått ett bra bemötande av det skälet? Det låter ju förstås bra, om jag har lyckats med det. Då kanske vi rent av skall ha en ros var, den vänligt bemötande personal och jag själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.