Ett överraskande kändisskap

I dag fick jag känna av hur det är att vara kändis, eller åtminstone en sekundär kändis.

Jag sökte en person på "andra sidan" Mjösjön. Nästan framme stannade jag för att fråga efter vägen. Den jag frågade visade sig vara mamman till den jag sökte. När jag så skulle presentera mig, säger hon:

Det behövs inte. Jag vet att du heter Karl-Gustav Sjöström och är gift med en amerikanska, säger hon leende.

Jag blev inte litet förvånad och frågade förstås hur hon kunde känna mig så pass väl. Själv kunde jag inte placera henne bland folk som jag mött förut.

Jag var på PRO:s årsmöte I Vännäsby och där var din fru, amerikanskan, och sjöng och spelade och du var också där, svarar hon lika leende.

På hemväg, nägra hundra meter från huset där kvinnan bodde, stannade jag för att prata med en äldre man som höll på att skotta fram en översnöad vägsladd. Han tyckte sig också känna igen mig och snart kom vi fram till att hans mor en gång för många år sedan bodde och dog på Vängården, där jag då var föreståndare.

Tänk att vara så känd bland kommunens dryga 8 000 invånare!

2 kommentarer

  1. Dan Oskarsson

    Härlig berättelse Kalle. Jag glömmer inte när du kom fram till mig i Kussjön, Vindelns kommun förra sommaren och frågade mig om jag var Dan Oskarsson. Tack för det mötet, jag hoppas att vi träffs fler gånger, gärna igen över en fika i det vackra Kussjön på sommarcafet.

    Dan 🙂

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Dan Oskarsson (2012-04-25 15:55)
    Tack för de orden, Dan! Det är precis sådana här möten jag gillar, det med dig och de dina i Kussjön och de jag hade i dag. Det kommer säkert att bli fler besök i Kussjön framåt sommaren, men först USA i fem veckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.