Avloppsproblemet

Så här ser gropen ut som jag grävt i eftermiddag – och därmed reducerat en del av slamtömningsräkningen.

Jag misstänker starkt att de flesta nu redan tröttnat på våra rapporter om avloppsproblemet. Det har vi också gjort, men här kommer ändå mera.

Vi ringde vår rörmokare igen men sa sig inte kunna göra mer men undrade ändå om inte den septiska tanken trots allt ändå är full. Häromdagen konstaterade han att den inte kunde vara det, eftersom vi ju bara är här en månad per år och att tömdes för sex år sedan.

Peggy beställde då slamtömning, som dessvärre inte kommer att ske förrän i morgon eftermiddag.

Jag gav mig ut för att dels försöka lokalisera tanken och sedan blottlägga dess överdel med luckan som tömningen skall ske genom. Efter en första grävning på fel ställe, hittade jag den till sist. Bilden visar att jag grävde ett onödigt stort hål och på grund av att jag nådde tanken i fel ände.

Det spännande ögonblicket kom, när jag efter visst besvär lyckades få upp locket. Om den var full, skulle vårt problem ju lösas i morgon. Om inte skulle det kvarstå.

Den VAR full ända upp under locket. Yippee, i morgon fungerar avloppet igen.

 

2 kommentarer

  1. Anders

    Har man någon gång råkat ut för avloppsproblem så vet man att det är skitjobbigt 🙂 när något som man normalt tar för givet att det fungerar, men inte gör det. Så jag förstår ert intresse kring ämnet.

    Appropå septiktank så kom jag att tänka på en historia som berättades för mig av en amerikan med norskt påbrå. Den är roligare på engelska, men jag översätter den ändå: – Norge kommer att invadera sverige så snart de har lyckas lära sig att köra avloppstanksen!

    Visste fram till dess att jag hörde detta inte att man berättar norgehistorier i USA också…

    Lycka till med slamtömmningen!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Anders (2012-05-24 18:49)
    Kul! Våra svenska ”Norgehistorier” motsvaras av historier här om människorna i Kentucky, som inte heller sägs vara så smarta (Norge må ursäkta mig nu).

    Två timmars cykeltur i +29 C får oss verkligen att längta efter tankens tömning och efterföljande möjlighet till dusch. ”Efter kl ett” kommer han, men vi vet inte hur länge efter ett. Nu är klockan 1:20 p.m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.