En äkta ”republican”?

 

I går besökte vi en mycket gammal och avlägsen släkting till Peggy. Han är 95 år och har bl.a. därför mycket att berätta för oss "youngsters".

Han heter Forest La Vanway. För några år sedan kom han körande till oss i en stor "Amerikanare", redan då ett par år över 90. Med sig hade han några dokument som visade släktskapet med Peggy. Såvitt jag kan förstå är de fyrmeningar.

Ivrig som jag är att få öva med min nya videokamera bad vi om att få filma honom och det var inga problem alls för hans del.

Jag hade bett Peggy ställa ett antal frågor till honom. En av dem var hur han ser på den politiska situationen i USA i dag. Något överraskade blev vi båda, när han så klart antydde var han själv står rent politiskt.

Demokrat är man definitivt inte, om man tycker att staten (the government) inte skall lägga sig så mycket i enskildas liv. Bättre var det förr, när man som goda grannar hjälpte varandra med allt, menade han.

Vi avstod förstås artigt från att fråga honom hur dagens arbetslösa och skuldtyngda grannar skall kunna hjälpa sina andra lika skuldtyngda och arbetslösa grannar.

Forest är en rent otrolig gammal man med en humor som precis matchar min. Han höll leende med mig och förstod mitt skämt när jag sa:

– Old men like us, Forest, have so much to tell people from the younger generation, but they aren’t always so interested to listen to us.

 

2 kommentarer

  1. Larzan Norberg

    Tack för att vi får följa med på er trevliga resa. But don´t forget to keep Ohio clean and damp your trash in Michigan. 🙂 Vi försöker hålla takten medan ni är borta.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Larzan Norberg (2012-05-28 22:27)
    This year we’ll dump all our trash in Michigan, because our side trip will not take us out of this state. We’ll eventually go to Canada – just enough to cross the border.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.