Utgången städmetod

I dag kom jag att fundera över min egen metod att städa. Den måste tillhöra en gången tidsålder inser jag mer och mer.

Jag tänker nu på den del av städprocessen som rengöringen av golven utgör. Jagn lärde mig att vaska golv för många år sedan, närmare bestämt för ca 50 år sedan. Då arbetade jag som vikarierande mentalskötare på Umedalens sjukhus. Ingen särskild städpersonal fanns på avdelningarna. Städa gjorde vi skötare och även ibland 1:e skötarna.

Då lärde jag mig till fulländning att torka golven med en vasktrasa i ena änden på en levang. Den kunskapen har jag haft nytta av hela livet till mångas glädje :-).

På senare tid känner jag att den inlärda metoden är hotad. Jag kan inte längre hitta den speciella typen av vasktrasor, som fanns förr. En av de sista jag fick tag på, tog jag för säkerhets skull med mig till huset i Michigan!

Har jag sökt dåligt? Finns dessa gammeldags vasktrasor forfarande att köpa och i så fall var?

2 kommentarer

 1. Kalle P

  Hej Kalle!

  Dina trasproblem kan kanske lösas på Biltema på Ersboda!

  Golvtrasa 3-pack av 70% bomull 30% syntet.
  Mått 50 x 70 cm.
  Artikel nr. 28-433

  kostar 19:90 per förpackning

  Detta har jag att erbjuda som lösning på ditt problem efter
  en noggrann forskning som jag äntligen fått publicera!

  Hälsningar

  K-EP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.