SSF – nytt för mig

Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) har tydligen funnits i mer än 15 år. Den fick från sin start ca 6 miljarder av våra skattepengar att hantera.

De senaste dagarna har vi fått kännedom om den, d.v.s. vi som ingenting har att göra i forskningsvärlden och säkert många fler.

Nu är det den stiftelsens tur att få sin byk offentligt tvättad och det med hjälp av Dagens Nyheter. Stiftelsen har framförallt struntat i lagen om offentlig upphandling. Den delen är det lätt också för mig att strunta i. Vad jag reagerar mest på är resultatet av den sannolikt olagliga upphandlingen.

Superkändisen och "festfixaren" Micael Bindefeld har under tre år fått nio miljoner för att sprida kännedom om stiftelsen. Vad pengarna gått till vet man inte. Viktiga fakturaspecifikationer har "tappats bort". Fester har han i alla fall ordnat och det är väl där han har sin kompetens.

För dem som bjudits in på de påkostade festerna har säkert kännedomen om stiftelsen ökat, men knappast bland allmänheten, d.v.s. de som stått för notan.

När jag tar del av den här händelsen och andra liknande, minskar det t.o.m. med min lust att betala skatt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.