Obegripliga moderater

Jag fortsätter fundera över sverigemoderaternas syn på amerikansk politik.

Utan att på något sätt försöka utge mig för att att vara någon slags expert på amerikansk politik, tillåter jag ändå undra över den och hur moderater i Sverige ser på den.

Våra moderater stödde vid förra valet Obama och gör det sannolikt även nu.

Vad är det som ligger bakom detta, när allt som Mit Romney så tydligt talar sig varm för är så identiskt med vad de svenska moderaterna också förespråkar?

Vem kan förklara detta för mig? Den som jag i första tycker borde göra det är vårt läns moderata riksdagsman. En och annan lokal moderat borde också kunna göra det.

7 kommentarer

  1. RWR

    Att se saker i svart och vitt är enkelt men tämligen trubbigt som analys!

    Anta att det regnar konstant i ett land men är konstant torka i ett annat. Då kan det vara på sin plats att prata om bevattning i det ena landet emedan det förefaller vara en mindre bra metod i det andra.d

  2. RWR

    Jag för min del kan se behovet av skattehöjningar i USA! I Sverige däremot ligger vi i skatteligans topp!

    Det är viktigt att se på underlaget när man gör en bedömning av vilka åtgärder som krävs annars famlar man ju i blindo. Stelbenta ideologiska pamfletter kan lätt leda fel i en dynamisk värld.

    Allt detta är min åsikt och möjligen ingen annans …

  3. Arbetare

    Vet inte så mycket om just Romney, men han är replublikan som Bush och Bush. De båda anser jag ”förstörde” landet Usa. Med krig, skattesänkningar, ännu mer privatiseringar, (tom stor del militären är nu uppdelad i Security företag) sämre socialförmåner, lägre löner,sämre a-kassa. Och därtill enorma skulder som blev resultatet. Att för Obama att förvalta ett ointagligt skuldberg, ger inte många möjligheter till reformer.

    Nog kan man tydligt se att moderaterna strävar åt samma håll med sin politik. Bush vann med 1000 kr mer i plånboken-precis som M. Sedan har nermonteringen av välfärden och privatiseringar genomförts i rasande takt. Man tom reat ut skolor och vårdinrättningar. Sämre A-kassa, sämre sjukförsäkring osv- allt detta vet vi.

    Varför vill man inte stå upp för sin politik, kan man undra? Tom skriva förtal, haha.
    Skillnad finns abortfrågan tex, men den politiska inriktningen är samma lika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.