HJÄLP!

Jag har nu försökt att online ansöka om ESTA inför vår USA-resa, men utan att lyckas.

ESTA är ett slag visum som krävs för att få komma in i USA. I rullningslisten i ansökningsformuläret, där man skall ange årtalet för ens pass utfärdande, saknas år 2013! Mitt nya pass utfärades den 3 januari 2013! Uppgift om utfärdandedatum är ett absolut krav för ansökan.

På ESTAs webbplats anges ett telefonnummer som man kan ringa för att få hjälp. Men hur sjutton gör jag för att ringa:

+46 208 89825

Jag har provat all sätt utan att lyckas.

ESTA kostade för två år sedan 10 dollar, men nu kostar det 60 euro! USA behöver förstås all hjälp till sin dåliga ekonomi. Jag bidrar gärna.

4 kommentarer

  1. Jörgen

    Hej!

    Det där är INTE den riktiga sidan för ansökan om ESTA som för övrigt inte är ett slags visum utan ett inresetillstånd, för att vara ännu mer petig så behövs inte ESTA utan man kan resa på ett visum om man hellre vill det (eller är tvungen p.g.a. att man inte kan resa på ESTA)

    Den riktiga sidan där man alltid ska ansöka för att inte bli lurad på pengar är https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

    ESTA har för övrigt kostat $14 sedan de började ta betalt för den och gör så fortfarande. De som får de extra pengarna är bedragare och inte USA tyvärr.

    Annars ha en riktigt trevlig resa om den inte redan passerat!

    Lev väl!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jörgen (2013-04-23 01:22)
    Tack för informationen fastän den ju inte innehöll något nytt för mig. Vi åker till USA den 11 maj, som då blir min 19:e resa dit. Jag känner mig således ganska rutinerad men råkade bara hamna på fel webbplats, när jag i år skulle ansöka om ESTA. Dock lät jag mig inte luras utan sökte mig sedan till rätt sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.