Höll på bli ”lurad”

Inför min ansökan om ESTA råkade jag hamna på en webbplats som USA Homeland Security har.

Där kan man också ansöka om ESTA. Sidan finns på "svenska" och i texten upplyses man om att man också kan köpa ESTA direkt via den amerikanska regeringen. Men då går man miste om ett antal "förmåner" men kommer undan med bara 14 US-dollar.

USA:s Homeland Security kompetens när det gäller att bl.a. skydda landets gränser från suspekta turister vet jag ingenting om. Deras förmåga att presentera sin webbsida på svenska tyder dock inte på någon särskilt stor kompetens eller intresse att göra en bra översättning. Se här:

 
Department of Homeland Security har det yttersta beslutet om alla ESTA-ansökan. Usaresevisering företag är inte en del av den amerikanska regeringen, har vi inte befogenhet att ge dig en ESTA-visum oss själva. Du kan köpa en ESTA direkt genom den amerikanska regeringen för $ 14 cbp.gov, men att göra så att du inte kommer att kunna dra nytta av de tjänster och erbjudanden som anges nedan.
 
 
 
    Du kan ansöka om antagning under Visa Waiver Program (VWP) om du:

  • Ha ett giltigt pass lagligen utfärdat till dig av ett Visa-länderna Waiver Program
     
  • Har tillstånd att köra via Electronic System for Travel Authorization.
     
  • Tänkte att för 90 dagar eller mindre för affärer, nöje eller transitering in i USA.
     
  • Anländer via ett Visa Waiver Program undertecknat bärare.
     
  • Har en returresa eller fortsatt biljett.
     
  • Resan kan inte avfärdas i en kontinuerlig territorium eller angränsande öar såvida resenären är bosatt i ett av dessa områden.
     
  • Är en medborgare eller medborgare i ett Visa länder Waiver Program som anges nedan

4 kommentarer

  1. Anders

    Datoröversatt text blir allt vanligare. Därmed även grammatik- och stavfelen, vilket många lägger märke till. Och tur är väl det, för annars skulle lurendrejarna tjäna ännu mer pengar. Dock så har översättningsprogramvarorna blivit betydligt bättre de senaste åren även om de fortfarande inte kan mäta sig med en duktig mänsklig dito. I vilket fall så får man vara allt vaksammare för att inte bli lurad. Utvecklingen går framåt även i denna bransch 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.