Reinfeldt och Billström

Mitt intresse för Moderaternas göranden och låtanden får mig att göra detta inlägg.

Tobias Billström, för mig lika med Moderaterna, säger offentligt något med innebörden att volymen invandrare bör minskas.

Fredrik Reinfeldt, också han Moderat som bekant, säger offentligt att detta inte alls är något som Moderaterna tänker sig. Samtidigt kryddar han det klargörandet med en mängd positiva saker som invandrarna medför för vårt land. Deras röster vill han naturligtvis få i det kommande valet.

Jag undrar, och kanske fler med mig, vilken av följande förklaringar till statsministerns "tillrättaläggande" som är den rätta:

1. Den unge ministern gick tanklöst ut med en alldeles egen idé utan stöd i Moderaternas partiprogram.

2. Han gick ut med fullt stöd i partiets politik, som fram till dess inte varit helt offentlig.

3. Billström hade statsministerns stöd för tanken, innan han sade det han gjorde om volymbegränsningen.

Reinfeldt insåg tämligen omgående hur farligt nära Sverigedemokraternas syn på frågan och Billströms (Moderaternas?) faktiskt är. Och då fanns inget annat att göra än att en s.k. pudel, för partiets del eller var det bara för Billströms del?

Jag följer inte allt som skrivs och sägs om detta, men mitt intryck är att media nog tycker litet synd om Billström och kanske rent av om hela hans parti. Jag har t.ex. inte läst eller sett en enda intervju med Billström efter Reinfeldts korrigering av vad Moderaterna tycker i den aktuella frågan.

 

2 kommentarer

  1. Terttu

    Det blev förvirrande uppgifter i media om invandringen när dessa moderater uttalade sig i ärendet i fråga. Du har tänkt ut från alla håll och kanter hur det verkligen, möjligen kan vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.