Vännäsborgerlig hänsyn?

I dagens VK finns en insändare undertecknad Roger Larsson, Hans Nygren, Ivan Lundberg och Birgit Fastevik. Den är märklig i ett avseende, tycker jag.

Missnöjet över att kommunstyrelsen  föreslår att byaskolorna skall läggas ner framgår med all önskvärd tydlighet av insändaren.

Lika tydlig är kritiken som riktas mot S och V, som ju utgör majoriteten i kommunstyrelsen.

Men varför nämner man inte också M, som ju den här gången var av samma uppfattning som S och V? Detta tecken på borgerlig hänsyn tolkar jag som om man helst vill mörka den omständigheten. Inget får störa folks föreställning om en enig opposition verkar det som.

Eller är det möjligen så att man inte vill störa Moderaterna, som kanske är i färd att ändra sig inför det avgörande beslutet i kommunfullmäktige?

Ytterligare en anledning är förstås att Moderaternas ställningstagande ju faktiskt i praktiken inte behövdes för att beslutet skulle bli vad det blev. Att det i stället blev något som gör att den övriga oppositionens argumenterande kan ifrågasättas, vill man naturligtvis inte påminna insändarläsarna om.

2 kommentarer

  1. Anders Nilsson

    Ska man tolka det som så att du tycker att kritiken mot S och V är rättfärdigad när det gäller den demokratiska processen men att insändarna glömmer bort att kritisera M.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Anders Nilsson (2013-02-19 17:10)
    Kanske gör jag det för lätt för mig, när jag menar att huvudkritiken ändå är att skolorna föreslås ska läggas ner. Mindre krut läggs ner på varför man inte tycker att detta skall ske än på kritik mot hur ärendet handlagts och mot den konsekvensutredning som presenterats.

    Hur den s.k. demokratiska processen än skulle ha skötts och hur ”bra” än konsekvensutredningen hade varit så skulle kritiken mot nedläggningarna ändå ha varit kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.