Sophämtning a la Michigan

I går blev jag påmind om en märklig (jämfört med svenska förhållanden) ordning när det gäller sophämtningen här.

I Sverige är det ett kommunalt ansvar att soptunnor töms och alla hushåll är tvingade att samla sina sopor i en behållare som tillhandahålls av kommunen.

Här har "kommunen" inte ett sådant ansvar. Det är upp till var och en att se till att få sina sopor hämtade och bortkörda. Man bestämmer själv vilket av de många företag som finns i branchen man vill ska hämta ens sopor. Det företag man väljer tillhandahåller därefter en soptunna som är väldigt lik de vi har hemma i Sverige.

Hämtning/tömning av tunnorna görs varje vecka och här sker det på måndagar. I måndags kunde jag notera fyra (4) olika företag som hämtade sopor i vår lilla kvarter!

På detta kan man ha många olika synpunkter. Jag låter var och en som läser detta, själv bedöma det vettiga att ha det på det här sättet.

Vår tunna förresten, dubbelt så stor som den vi har hemma i Brån, var till brädden fylld med trädgårdsavfall. En enda plastpåse med köksavfall pressades ner under locket. Jag vet inte om det är OK att skicka trädgårdsavfall, men smidigt är det utan tvekan.

2 kommentarer

  1. Lars-Gunnar Norberg

    Don´t forget to keep Ohio clean and damp your trash in Michigan. Och hälsa Peggy/Larzan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.