Smartphones på sammanträden

De flesta – utom möjligen ungdomarna själva – torde anse det vara ett oskick att ha sina smartphones på och även använda dem för diverse aktiviteter under lektioner på skolan.

Borde inte också de flesta tycka att det är lika olämpligt att våra folkvalda politiker använder dem under sina sammanträden? Av inlägg i lika sociala medier, skrivna just medan sammanträdena pågår visar tydligt att så sker.

Bra för den som inte är närvarande, men som ändå vill följa det som sker, men ändå – är det så lämpligt och hur rimmar det med inställningen till användandet av smarphonerna på lektionerna?

 

 

2 kommentarer

  1. Anders

    En sak som jag brukar reflektera över numera angående mobiltelefonanvändandet är att även om man befinner sig rent fysiskt på en plats så verkar man befinna sig någon annanstans rent mentalt. Undrar vad det eventuellt skulle kunna få för konsekvenser på den mentala hälsan på sikt? Om inte annat så är det i vissa sammanhang en smula oförskämt att inte vara fullt närvarande där man befinner sig. Hörde på tv häromdagen att det finns de som inte ens stänger av mobiltelefonen under begravningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.