Byaskolorna kvar

En sista koll på Facebook före avresan härifrån innehöll nyheten att förvaltningsrätten upphävt kommunens beslut om att lägga ner byskolorna.

Nu försöker jag smälta nyheten om att beslut om nedläggning av byskolorna har upphävts. Ett sådant kaos som detta ställer till med för kommunens beslutsfattare och tjänstemän! Fler än jag torde försöka förstå alla konsekvenser av beslutet. Men för mig är det dessbättre bara som intresserad kommunbo. För många gäller det deras olika roller som anställda och ansvariga politiker.

Trots detta kan jag förstås inte göra annat än att gratulera alla de som kämpat så energiskt och länge för att få behålla skolorna. Dock utgår jag från att även dessa inser att pengar saknas för att driva skolorna. Konsekvenserna av detta torde drabba skolan i sin helhet i stället. Fortfarande står jag fast vid tron att det som sagts om att medel saknas, är rikitigt.

Positivt är dock att kommunen sparar pengar på en folkomröstning i frågan som väl torde ha varit oundviklig.

Kommunalrådet säger i en intervju att man inte tagit ställning än till en eventuell överklagning från kommunens sida. Intressant är då förstås att veta vad som händer då. Föreligger något slags verkställighetsförbud också? Om inte och om en överklagning avvisas, så blir ju kaoset bara större, så vitt jag kan förstå.

2 kommentarer

  1. milla

    Hur kan du skriva att detta blir ett kaos för tjänstemän och beslutfattarna?
    Dom får väl skylla sig själv som inte följt lagen.

    Hade man lyssnat på folket när vi skrek att detta gick fel till hade det aldrig behövt bli några överklaganden.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till milla (2013-06-14 13:58)
    Hur jag kan det…? Jo, just bara därför att jag uppfattar situationen som sådan och det har faktiskt ingenting att göra vem eller vad det är som lett till den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.