Holmlunds omedvetna (?) kommentar

Holmlunds blogginlägg i dag om att alltfler jobb går till politiker, skulle kunna tas som en träffande kommentar till tillsättningen av den nya omvärldsstrategen. Ovisst är det förstås om det var tänkt så.

Inlägget handlar om att statliga jobb inte som tidigare skulle gå till politiker eller f.d. politiker, ett löfte från alliansen alltså. Statistiken visar att det löftet inte alls har hållits utan tvärtom. Detta ”allianssätt” att tillsätta tjänster har spritt sig till Umeå.

Umeås ”duktiga” oppositionsråd Ågren har uppenbarligen påverkat andra så effektivt att även Holmlunds parti valt att följa alliansens sätt att generöst ge höga tjänster till f.d. politiker och i det nu aktuella fallet råkade det dessutom vara en partikamrat och tillika livskamrat.

Holmlunds avslöjande blogginlägg vänder sig således inte bara mot den oönskade alliansen i regeringen och deras oacceptabla sätt att rekrytera f.d. politiker på fina tjänster utan också mot alliansen i Umeå, där han i den här frågan själv förefaller ingå.

Holmlund anses vara en smidig gammal räv i politiska sammahang. Tänk om han detta blogginlägg faktiskt avsåg att indirekt kritisera den famösa tillsättningen av omvärldsstrateg i Umeå! Här har han alltså både kunnat kritisera den och själv ta avstånd från den utan att direkt behöva stöta sig med sin kommunalrådskompis.

2 kommentarer

  1. Anna

    Förlåt att jag använder dig, men du är så duktig att driva frågan och jag tror att många följer dina inlägg i denna fråga. Holmlund postar inte alltid inlägg han får, så jag tänkte jag skulle posta den kommentar jag skrev till hans blogginlägg ifall han inte postar det själv:
    ”Men om man kan påverka i sin närhet, varför gör man då inte det? Många människor i Umeå ställer sig frågande över tillvägagångssättet av senaste tillsättningen av omvärldsstrateg här i Umeå, direktrekrytering utan konkurrens med konstig anledning till varför och sedan snabbt beslut om att direktrekryteringar ska stoppas, tjänsten tillsätts dessutom med en som fått sparken från sitt tidigare jobb och som står väldigt relationsnära en ledande allianspolitiker. Umeås medborgare har aldrig fått ett tydligt svar på vad som hände där, och du verkar tycka att frågan är viktig och att rätt ska vara rätt. Varför har du inte påverkat detta när du kunnat? Dessutom har Umeå en tight budget, därför många ställt sig frågande varför vi behöver ytterligare en välbetald tjänsteman, pengar som skulle kunnat gå till… brandförsvar, lekparker… ja, du ser ju vad du själv skriver att pengar kan användas bättre. Det har varit väldigt tyst från dig i denna fråga som du kunnat påverka i, varför?”

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Du behöver inte be om förlåt för detta. Tvärt om är det bara bra, att de politiker som väljer att inte ta in besvärliga kommentarer nu får se att det finns en möjlighet att få dem publicerade ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.