”M-Rekrytering”

Dagens VK uppmärksammar en rekrytering som gjorts av Region Västerbotten. Artikeln får nog många att snabbt göra en jämförelse med Umeå kommuns rekrytering av omvärldsstrateg. Många ser kanske bara likheter mellan de båda rekryteringarna.

Jag kan dock inte se någon direkt parallell mellan de båda rekryteringarna. De skiljer sig däremot på några väsentliga punkter. Dessa skillnader gör att jag fortsättningsvis kommer att betrakta rekryteringen av omvärldsstrateg som synnerligen märklig.

För det första fick Micaela Molin jobbet som kommunikatör i konkurrens med ett 30-tal sökande. Fru Ågren behövde inte mäta sin konkurrenskraft med en enda medsökande.

För det andra kommer inte Micaela Molin från ett jobb som hon fått sparken från, åtminstone inte som är känt i dag. Fru Ågren klarade inte av jobbet som kommunchef utan fick sparken från det jobbet.

Även om det finns mycket ”moderat” i bilden kring rekryteringen av Micaela Molin, så ser jag ingen anledning att beskylla hennes parti för otillbörlig påverkan i beslutet att anställa henne.

 

7 kommentarer

 1. Thomas Hartman

  Att en person har politiska engagemang kan inte vara styrande i en rekrytering. Det borde säga sig själv att en person som rekryteras varken ska gynnas eller missgynnas beroende på vem vederbörande är tillsammans med. Moderater är precis som andra människor inte diskvalificerade i att jobba hos Region Västerbotten.

  Ha det gott

  Thomas

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Det var ju precis också vad jag menade med mitt inlägg, något som jag hoppades att alla skulle förstå. Jag ville också än en gång ta upp det andra tillsättningsärendet, som jag fortfarande har svårt att släppa.

 2. Jan Åman

  Det råder ingen tveksamhet vad du menar med ditt inlägg K-G Sjöström.Du pekar på skillnaden mellan två olika rekryteringar med politiska förtecken som gjorts i regionen den senaste tiden. Den ena bakom stängda dörrar och den andra inför öppen ridå. Jag är enig med dig att det senare tillvägagångssättet är att föredra eller för att vara tydlig det enda sätt som en så känslig rekrytering kan genomföras på.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack Jan Åman. Då vet jag att åtminstone en förstod vad jag menade. Oklart för mig om Thomas Hartman gjorde det

 3. Nisse

  Hej Karl-Gustav! Det är liknande rekryteringar av m-anhöriga, där partnern haft inflytande och jag kan bara tycka att båda är olämpliga. Sitter man i ansvarig position, ska man absolut inte använda makten för att gynna fruar och fästmöar, det drabbar partiet och i slutändan politiken.

 4. Thomas Hartman

  Hej KG,

  Jo jag förstår vad du menar och vi är nog helt överens. Min kommentar syftar på såna som Nisse ovan som tycks ha en annan beklaglig syn på hur sånt här ska gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.