Omvärldsstrategen på tjänsteresa

M-gänget 3

Denna förtjusande bild av Umeå kommuns omvärldsstrateg i kretsen av Umeåmoderater har jag ”stulit” från Facebook. Den främste lokale moderatpolitikern och tillika hennes man Anders Ågren har hon bekvämt i närheten.

Någon har berättat för mig att omvärldsstrategen är på tjänsteresa till Göteborg. Hon har också själv sagt det i Twitter och där sagt sig vara på väg till viktiga inbokade möten där.

Ett av dessa viktiga ”möten” är tydligen att närvara vid Moderaternas Sverigemöte (bilden). Tänk hur väl det kan slumpa sig för den f.d. moderate riksdagsledamoten, numera omvärldsstrateg i Umeå, att de tjänsteärenden hon planerat i Göteborg på det här viset råkar sammanfalla i tid med moderatstämman!

Tack vare detta behöver ju inte Umeå kommun betala för hennes tjänsteresa till Göteborg. Till den bidrar väl moderatkassan. Eller så är det moderatkassan, alternativt den ågrenska kassan, som sparar pengar eftersom ju Umeå kommun självklart måste betala för hennes tjänsteresa.

För säkerhets skull har jag kollat med Umeå kommun och där fått veta att omvärldsstrategen är på tjänsteresa och är åter i tjänst på måndag.

 

11 kommentarer

  1. Berit

    Det ska bli spännande att få ta del av fru Ågrens reseräkning och avsikten med tjänsteresan. Det blir ju offentlig handling. Överordnad ska ju också attestera att ”tjänsteresa” ska ske och det ska finnas underlag och godkännande att tjänsteresan ska ske. Eftersom hon bevisligen är på Moderaternas dagar så är det ju inte skattebetalarna i Umeå som ska stå för fiolerna. Semester kallas det när andra tjänstemän och kvinnor åker på privata resor.

  2. Sara

    Man kanske ska fråga kommunalrådet Holmlund om han tycker att det är OK att kommunens tjänstemän kan få åka på förtäckt tjänsteresa och delta i moderaternas partiupptakt inför valet. Det syns ju på bilden, hon har en deltagarbricka runt halsen….

  3. lf

    Du,jag och många andra har ju försökt att få reda på hur tjänstetillsättningen gick till.I vilken annan kommun kan man undanhålla allmänheten information om offentlig verksamhet. Vad som är värst är ju att alla ledande politiker är helt tysta.Vi måste ju ha rätten till information! Det skitprat som jag tydligen enl. Lennart Holmlund bedrev på bloggen gör mig väldigt kränkt.Hur kan ett ledande kommunalråd säga så?
    Jag har sagt det förr men jag säger det en gång till ”vill man ha en dialog med presumtiva väljare”? På bloggen kan man få det. Då det gäller dörrknackning då är alla som öppnar moderater om man skall tolka Edvard Riedel.
    Så här fungerar min blogg säger ER.Jag tar in alla kommentarer som inte är kränkande.Han skulle svara också inom kort. Nu tar han inte in alla kommentarer.
    Jag förstår att han filar på en strategi. Jag slutar att ta in de mest kritiska kommentarerna till jag själv kommenterar (2-3 månader efter) i bästa fall, då har allt fallit i glömska.

  4. molly

    Tack Karl-Gustav! Du är den enda väg att kunna kommentera den här Ågrens agerande! Åsa blev till riksdagen utan att möta en enda människa i verkligheten. Nu spelar hon samma spel via sin man Anders Ågren!!!! Sverige, har man inga regler att kolla kunskaper !!!!! Jag ska avvakta situationen….Uppdrag Granskning är redan nu informerad!! Fortsätning kommer att ske.

  5. Isak

    Tack Kalle! Det mesta har du redan sagt i denna olustiga historia. Därför nöjer jag mig med
    att citera Refaat El -Sayed.” Här ligger en gravad hund”. Ang. skoj och bedrägeri.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Ja, nog verkar det så alltid och förmodligen är det ingen på ansvarig nivå som vill gräva upp den ”gravade” hunden och säkert heller inte den person, vars handlande ifrågasatts av mig.

  6. Marianne Hägglund

    Man slutar aldrig att förvåna sig över hur korkat, våra ”höga höns” beter sig.
    Att dom lyckas klanta till det gång på gång dessutom, är beundransvärt /Marianne

  7. Nisse

    Hela agerandet måste straffa m, åtminstone lokalt och jag hoppas på väljarnas omdöme att välja in nya politiker, som inte är bundna av tidigare ”löften” till andra aktörer i samhället, även om m kommer och ”marknadsför” sig via dörrknackning hos oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.