När ingen håller med…

När jag skriver något här, något som jag förstås själv tycker är angeläget, och varken får medhåll eller mothåll, blir jag besviken. Uteblivna reaktioner, trots att statistiken visar att många läst inlägget, får mig att ifrågasätta min egen omdömesförmåga.

Jag syftar förstås på gårdagens inlägg om alla de kvinnor som under senare tid berättat hur de blivit sexuellt trakasserade av män i sin omgivning.

Möjligen blev inlägget missuppfattat. Kanske tog man det som en uppmaning att alla de inblandade männen skulle namnges. Alltså inte som en redovisning av min uppfattning av det märkliga att bara ett litet fåtal av männen fått schavottera offentligt. Alla de övriga tillåts gömma sig bakom anonymitetens täckmantel.

Vare sig man missuppfattat grundtanken i mitt inlägg eller ej, förstår jag inte varför inte en enda tagit sig tid att kommentera inlägget.

Och varför har inte de som förmodligen ändå delar min uppfattning vare sig gett mig en stödjande kommentar eller åtminstone ett ”like”?

Jag förstår att ett sådant här inlägg av många sannolikt kommer att betraktas som löjligt och dumt. Berätta då gärna varför ni tycker det!

 

3 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Det är ytterst få som kommenterar privata bloggar så om det är kommentarer och likes man vill ha är nog bloggandet ett tveksamt sätt.
  Jag tycker själv kommentarer är guld värda, både bä och bu, men förstår att det är hockey och politik som genererar kommentarer!
  Du fick igång diskussionen på Facebook vilket var intressant! Önskar dig en fin dag i snöstormen! //a

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Nu håller jag inte riktigt med dig, Anna. Jag har faktiskt haft blogginlägg, som både gillats och kommenterats ganska rikligt. När det sedan gäller kommentarer, vill jag naturligtvis ha dem bara för att jag vill få mina åsikter och synpunkter ”bedömda”. Är mina tankar helt tokiga eller kan de rent av gillas? Svar på den frågan kan jag ju bara får genom just kommentarer eller likes.

   • Anna Holgersson

    Jag tror jag förstår hur du menar, just att få saker bedömda, eller skapa diskussion -Eller skapa samtal! Det är ju via den andres ögon vi blir medvetna om oss själva som den gamle existentialisten sade! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.