S har bäst ekonomisk politik enligt ny mätning

Väljarna anger att Socialdemokraterna är det parti som har bäst ekonomisk politik i en ny mätning från Novus. Moderaterna är enligt väljarna i mätningen inte längre bäst på någon sakfråga, Moderaterna har t ex förlorat första placeringen som bästa parti när det gäller lag och ordning till Sverigedemokraterna.

Att vi socialdemokraterna har störst förtroende bland väljarna när det gäller ekonomi är lätt att förstå. Under finansminister Magdalena Anderssons ledning har Sveriges stora underskott efter alliansregeringen vänts till överskott. Viktiga investeringar har gjorts i jobb, skola och klimat. Välfärden har stärkts med nästan 30 miljarder kronor och skatten för pensionärer har sänkts.

Jag förvånas inte heller över att Moderaterna inte längre är i topp på något område. Partiet genomgår såväl en politisk som ledarskapsmässig kris. Däremot är jag mycket brydd över det faktum att SD ligger i topp när det gäller Lag och ordning. Vi har ju kunnat ta del av information om att brottsligheten bland förtroendevalda i SD ligger betydligt över genomsnittssvenskens brottslighet. Vi vet att SDs rättspolitisk talesperson har blivit dömd för misshandel. Att SDs politik har störst förtroende bland partierna inom politikområdet Lag och ordning är för mig obegripligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>