Pensionärer med erfarenhet och kunskaper

ByggpensionärerI dag på förmiddagen hade jag ett möte med Socialdemokratiska byggnadspensionärer. Fantastiskt trevligt möte och bra diskussioner. Härligt med så mycket erfarenhet och kunskap samlat i samma rum.

Vi diskuterade allt från att vi nu vänt kommunens underskott till överskott och betalar tillbaka på den gemensamma skulden till de utmaningar vi har i och med den stora ökning av andelen förskole- och skolbarn samt gruppen äldre. Inom de närmaste åren behöver vi t ex öppna 135 nya förskoleavdelningar.

Vi kom naturligtvis in på byggandet och vi var överens om att AB Bostadens satsning på boende för äldre i olika former är mycket bra och nödvändigt.

I planen ligger att:

  • bygga 180 seniorlägenheter i kvarteret Lodet (där busstationen ligger idag). Byggnaderna ska uppföras så att de omringar en grönskande innergård och det planeras för restaurang och service inom området.
  • på Västteg bygga ett äldrecenter (där gamla Västtegsskola låg) med drygt 300 lägenheter. 130 lägenheter planeras i särskilt boende för äldre och cirka 100 lägenheter i trygghetsboende. Inom detta område kan även gruppboenden inrymmas.
  • på Haga genomföra ett liknande projekt som på Västteg
  • på Mariehems centrum bygga cirka 80 seniorlägenheter.

samt att fortsätta bygga hyreslägenheter i oförminskad takt, t ex kvarteret Mården Öst på stan, kvarteret Focken på Haga och gamla K4-området. Umeå växer så det knakar och vi behöver fler bostäder för människor i olika åldrar.

Jag fick med mig många goda råd och tankar från mötet och är glad över att få ta del av synpunkter från dessa kloka och erfarna människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>