Väntat länge nu, Smetana

Vid några tillfällen har jag tagit upp bemanningsfrågan på demensboendet i Vännäsby. Vård- och omsorgsnämndens ordförande har kommenterat frågan i media. Hans-Inge Smetana tycks ännu fundera på den.

Men nu tycker jag att det är dags att också du ger din syn på frågan, Hans-Inge.

Vad vad det för överväganden som fick ditt parti att satsa pengar på en fotbollsplan med konstgräs i stället för på personal i demensboendet? Jag förstår att valet till en del var grundat på risken att förlora ungdomsväljare. De relativt få väljarna från de dementa och anhöriggruppen kring dem var förstås lättare att riskera förlora.

Men nu vill jag veta vad som är din mera officiella förklaring,

F.ö. har han fel, han som menar att KD alltid hänger med M i sina ekonomiska prioriteringar. I frågan om fotbollsplanen gjorde KD det inte. Men å andra sidan gjorde heller inte M något åt bemanningsfrågan heller, så vitt jag vet.

Som sagt, Hans-Inge, ta bladet ur munnen och förklara för dina välja (och för mig och andra), hur det kommer sig att dementa lämnas ensamma tider under natten i kommunens fina boende. Förklara gärna också, hur ditt parti kunde anse att en uppvärmd fotbollsplan var det som skulle prioriteras.

Din roll både som KD:s "boss" i Vännäs och som vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden borde göra dig högst lämplig för den uppgiften.

3 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Bara lite formalia – det är ju olika nämnder som fördelar pengar till konstgräs och till omsorg. Därmed blir det kanske svårt att ställa så konkreta saker mot varandra?

    För övrigt är det ypperligt att du lyftet frågor inom det sociala området! Det behöver debatteras av många skäl!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica Wahlström (2010-12-14 06:46)
    Alldeles ”borta” är jag ju inte i kommunala frågor och vet därför att kommunfullmäktige faktiskt ÄR kommunens högsta beslutande organ och att man därifrån kan styra det mesta via budgetbeslutet. Detta gäller såväl driftskostnaderna för vård- och omsorgsförvaltningens äldreboenden som för ”tekniskas” fotbollsplaner. Sitter man då både i vård- och omsorgsnämnden och i kommunfullmäktige, har åtminstone en bra insyn och än inte alltid så stor makt, om man tillhör ett oppositionsparti som t.ex. KD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.