Förtydligande ang VK:s artikel om byggplaner på Ön

VK om önI dag skriver VK ett dubbelsuppslag om Umeås utvecklingsplaner och nya bostadsområden, det är mycket bra.

En felaktighet har dock smugits sig in i rapporteringen om byggplanerna på Ön där det hävdas att dessa skjuts på framtiden. Det finns inget beslut om att skjuta dessa byggplaner på framtiden, år 2021 gäller enligt tidigare beslut.

Vi har ett stort behov av bostäder i Umeå snabbt, därför startar vi fler projekt innan Ön kommer igång. Det handlar t ex om Olofsdal med mellan 700-1000 nya bostäder vid universitetet, det handlar om Nydala Sjöstad med ca 2500 bostäder och det handlar om Guldskrinet där gamla simhallen ska rivas och 400 bostäder byggas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.