Tråkigt med ”skandalrubriksättning”

Hans sprit

Nej det är inte jag som har köpt mat och dryck för en halv miljon kronor. Den slutsatsen kan dock felaktigt dras genom Folkbladets rubrik- och bildsättning idag.

Det är riktigt tråkigt när vår lokala media tar efter kvällsmedia och genom rubrik och bild ger sken av något som inte stämmer om man läser hela texten.

För i själva texten finns inte några felaktigheter utan där redovisas korrekt att det är VD:n i ett bolag -där jag sedan ett år tillbaka är styrelseledamot- som nu stängts av från sitt arbete då uppgifter om vidlyftig konsumtion av mat och dryck har framkommit.

Trist att Folkbladet då sätter en stor bild på mig i tidningen under rubriken ”Köpte mat och dryck för en halv miljon”. Se bilden.

Det handlar alltså om Svenska Kommun Försäkrings AB. Bolaget ägs av tio kommuner i Sverige och Norge och har till syfte att ge oss delägarkommuner ett väl anpassat försäkringsskydd. (Delägarna är Gävle kommun, Sundsvalls kommun, Kiruna kommun, Piteå kommun, Trollhättan stad, Uppsala kommun, Helsingborgs stad, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun och norska Trondheim kommun).

Under förra veckan kom uppgifter till styrelsens kännedom som gjorde att vi i fredags fattade beslut om att arbetsbefria VD:n Björn Ryd och snarast tillsätta en extern oberoende revision för att reda ut vad som hänt. Arbetsbefrielsen gäller fram till dess granskningen är klar.

Uppgifterna som kom styrelsen till del rörde framför allt kostnader och efterföljelse av regler för bolagets representation. Bolaget kommer därför också att låta utreda sina interna rutiner. Jag är chockad över de uppgfter som framkommit och det är av stor vikt att en extern utredning nu görs för att vi ska få rättvisande fakta på bordet. Karl-Ove Andersson får i egenskap av vice VD för Svenska Kommun Försäkrings AB nu ta över den operativa ledningen av bolaget tillsvidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.