Nationell livsmedelsstrategi viktig

Nu är det klart med en bred politisk överenskommelse om de långsiktiga målen för en nationella livsmedelsstrategi.

Jag är extra glad över att ett viktigt mål för strategin är att livsmedelsproduktionen i Sverige ska öka. Just detta- om vikten av en ökad inhemsk produktion- har jag fört fram här på bloggen tidigare. Det är viktigt med en ökad inhemsk livsmedelsproduktion eftersom det gynnar såväl jobben som en hållbar tillväxt i hela landet. Utöver det är det bra att minska vårt beroende i just denna fråga.

Livsmedelsindustrin är en av Sveriges mest sysselsatta industrigrenar . Det är en bransch som finns i hela landet och erbjuder såväl kvalificerade som enklare arbeten. Livsmedelssektorn är i Sverige en viktig länk mellan landsbygd och stad. Livsmedelsföretagen finns i alla delar av landet, där de skapar arbetstillfällen och bidrar till lokal och regional konkurrenskraft.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.