Desperat utspel av AKB.

Igår gjorde Moderaternas ordförande -och alliansens statsministerkandidat- Anna Kinberg Batra ett utspel om att hon och M välkomnar möjligheten att få regera med SD som regeringsunderlag.

Det är på inget sätt acceptabelt! För det första bidrar Moderaterna till att legitimera Sd med sitt utspel. Att se Sd som ett alternativ – om än för ett tekniskt stöd- för en alliansregering är trots allt ett bekymmersamt ideologiskt ställningstagande.

Jag är mycket glad över Annie Lööf och Centerpartiets rakryggade och tydliga ställningstagande ifrågan. Och jag uppskattar Umeåpoilitikerna Peder Westerberg (L) och  Anders Sällström (KD) som på blogg och genom facebookinlägg tar avstånd från förslaget.

Jag kan inte tolka Anna Kinberg Batras utspel som något annat än desperation utifrån en tufft intern situation och det faktum att opinionen sviker dem.

Samtidigt blir jag glad över att vi kanske en gång för alla kan slänga blockpolitiken på skrothögen där den hör hemma och få bättre samverkan för vårt lands bästa såväl med Centerpartiet och Liberalerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.